Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın koronavirüs vakalarının Türkiye’ye yayıldığı açıklamasının ardından Düzce’de beklenen gelişme yaşandı. Standard Profil Fabrikası’nın işçilerini bilgilendirdiği mesajla bir vatandaşın koronavirüse yakalandığı ve ailesi ile yakınındaki kişilerin karantina altında tutulduğu ortaya çıktı. Bu açıklamanın haber sitelerine düşmesi ile birlikte sayının daha fazla olduğu konuşulmaya başlandı. Vakalara ilişkin toplu açıklamanın her gece Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından yapılması nedeniyle Düzce Valiliği resmi rakamlara ilişkin bilgi vermezken, Düzce’de toplam vaka sayısının 6 olduğu iddia edildi.

6 pozitif vaka iddiası

Sağlık kaynaklarından gelen iddialara göre karantina alanları bulunan Düzce Atatürk Devlet Hastanesi ile Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde toplam 6 pozitif vaka karantina altında tutuluyor. Bu kişilerin ailesi ve görüştüğü kişiler de tek tek hastaneye getirilerek test yapılıyor.

İki vakanın doktor olduğu ileri sürüldü

Ayrıca 6 vakadan ikisinin doktor olduğu ileri sürüldü. Karantina altındaki vatandaşlara müdahale sırasında iki doktorun virüs kaptığı iddia edildi.

Bu uyarılara dikkat!

Düzce’ye geç de olsa ulaşan koronavirüsün paniğe neden olmaması gerektiği üzerinde duran uzmanlar, tedbirleri elden bırakmadan bakanlığın açıkladığı 14 kurala uyulmasını istedi. Özellikle mecbur kalınmadıkça genç-yaşlı kimsenin sokağa çıkmaması gerektiği vurgulandı.