1 Haziran tarihinde kamu hizmetlerine son verilen prefabriklerde elektrik ve susuz geçen 7. Gün. Elektrik ve suları kesilen prefabriklerde hayat devam ediyor. Prefabriklerini boşaltmamakta kararlı olan prefabrikçiler, sorunlarını hemen hemen her platformda dile getirdi. Tüm çabalarına rağmen 1 Haziran’da kamu hizmetlerine son verilen prefabrikçilere tanınan ikinci şansın da sonuna geliyor.

Bugüne kadar çözüm için çalmadık kapı bırakmayan prefabrikçiler, bu kez sıkıntılarını astıkları pankartlarla gösterme yolunu seçti.

Prefabrik sakinleri kendilerini daha iyi ifade etmek ve sorunlarına dikkat çekmek amacıyla prefabriklerini çevreleyen tellere “ Aş Ekmek İstemiyoruz, Konut İstiyoruz.” , Kandırıldık, Verilen Sözler Havada Kaldı.”, “Bizi Bizden Dinleyin” yazılı pankartlar asarak tepkilerini gösteriyor.

Kamuoyunda yanlış anlaşıldıklarını söyleyen prefabrik sakinleri kendileri daha iyi anlatabilmek adına böyle bir yol seçtiklerini söyledi.
Söz Uçuyor, Yazı Kalıyor
“Biz hayatımızı Survivor’a benzettiyoruz .” diyen prefabrik sakinleri “Biz artık elektriksiz suya da yaşamaya alışacağız. En son 18 Haziran diyorlar, ama çok 18 Haziran’la göreceğiz. Bizi dışarıdan yanlış anlayanlar vardı. Bizde tepkimizi bu şekilde göstermek istedik. Çünkü söz uçuyor, yazı kalıyor. Siyasetçilerin verdiği sözler gibi. Astığımız pankartların hiçbirinde de yalan yok.”dedi.

Elektrik ve susuz geçen 7 günü anlatan bir diğer prefabrik sakini,  “Elektriğimiz kesildiği için mum yakmak zorundayız. Evde küçük çocuklarımız var. Dün akşam çocuğum yüzünü yaktı. Kendini de yakabilirdi. O zaman bunun sorumlusu kim olacak. Ben bundan valimizi sorumlu tutarım.” Derken Yeni doğum yapan bir prefabrik sakini ise “ 24 günlük çocuğum var. Gece çocuğum durmuyor.”dedi.

Haber; S. KAŞKIR