4 yıl önce Düzce'den Ahmet Mülayim'in Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yaptığı Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi'nde önemli bir gelişme yaşandı. Kooperatif, 23 Mayıs'ta Olaganüstü Genel Kurul'a gidiyor. Yapılacak Kurul'da Düzce'den de Yönetim Kurulu Başkan adayı Ahmet Mülayim başta olmak üzere Hayati Eğilmez, Cahit Aydın, Necmettin Kavak ve Ahmet Kılıç bulunuyor.

“Düzce'yi dışlamaya çalışıyorlar.”

Yapılacak seçim öncesinde açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Üyesi adayı Cahit Aydın, Düzce'nin Birlik tarafından dışlanmaya çalışıldığını söyleyerek, “Düzce olarak bu birlikte bizimde etkimiz bulunmaktadır. Ama Yönetim Kurulu, Düzce'yi dışlamaya çalışıyor. Bizim sorunlarımızı görmüyor ve bize destek vermiyor. Bizde bu nedenle Düzce olarak seçimlere girmeye karar verdik. Başarılı olacağımıza da inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Başka liste girmesin diye Olağanüstü Genel Kurul yapıyorlar.”

Seçimlere girecek yönetimde Yönetim Kurulu Başkan adayı olacak olan Ahmet Mülayim da yaptığı açıklamalarda “Olağanüstü Genel Kurul yapılmasının nedeni kendilerine rakip çıkmasını istememelerinden kaynaklanıyor. Tek liste olarak seçime girmek istediler. Ama biz eski yönetim olarak bu duruma izin vermedik ve kendi listemizi oluşturduk. Bu liste de Düzce ağırlıklı bir listedir. Amacımız Düzce'nin ve üreticilerin sorunlarını en iyi şekilde duyurmaktır. Yönetim Kurulu'nu alacağımıza da inancımız sonsuzdur. Bu bakımdan Düzce'de bulunan 7 bin 100 pancar üreticisinin desteğini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.