Highway Outlet Alışveriş Merkezi’nin bağlı olduğu Bolu Dağı A.Ş.’ye savcılığın talebiyle denetimli kayyum atandı.

Köroğlu Gazetesi'nde yer alan habere göre; kayyum atanmasının nedeninin alışveriş merkezinin eski ortakları ve haklarında FETÖ operasyonunda yakalama kararı çıkartılan işadamları Adnan Daylan ve Ömer Baday döneminde yapılan para trafiğinin araştırılması olduğu ifade edildi. Şirket ticari faaliyetlerine devam edecek ancak denetim kayyumu yapılan faaliyetleri inceleyecek.

İşte denetim kayyumunun detayları...

Highway Outlet Alışveriş Merkezi’nde bulunan hisselerini geçtiğimiz aylarda satan ve FETÖ soruşturması kapsamında haklarında arama kararı çıkartılan Adnan Daylan ve Ankaralı işadamı Ömer Baday döneminde yapılan para trafiğinin incelenmesi için Bolu Sulh Ceza Mahkemesi tarafından alışveriş merkezinin bağlı olduğu Bolu Dağı A.Ş.’ye savcılığın talebiyle denetimli kayyum atandı. Denetimli kayyumun başında Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Ertuğrul Genç ile Murat Başarmutçu bulunuyor.

Kayyum ne yapacak?

Denetim kayyum öncelikle alışveriş merkezinin Adnan Daylan ve Ömer Baday döneminde yapılan para trafiğini didik didik inceleyecek. Alışveriş merkezinin kurulduğu günden bu yana Fethullahçı Terör Örgütü’ne herhangi bir para trafiğinin olup olmadığı incelenecek.

Şirket yönetimi nasıl olacak?

Bolu Dağı A.Ş.’nin yönetim kadrosu görevine devam ederek şirket ticari faaliyetlerini sürdürecek. Ancak faaliyetler son olarak denetim kayyumunun onayından geçecek. Atanan kayyumun karar alma yetkisi olmayacak ancak yapılan faaliyetleri denetleyerek para giriş çıkışını kontrol edecek. Kayyum ticari faaliyetlere ve yatırımlara doğrudan karışmayacak.