Düzce Belediyesi'nin bir önceki dönem gündeme getirdiği, İsmail Bayram yönetiminin de destek verdiği Camikebir mahallesindeki Kentsel Dönüşüm uygulaması yeni bir boyut kazandı. TOKİ ile yapılan görüşmelerle ilgili olarak Belediye Meclisi'ne bilgiler veren Başkan Bayram, TOKİ'nin alanın küçültülmesi önerdiğini, bu gerçekleşirse arsa paralarını peşin ödemeyi düşündüğünü dile getirdi. Bu alanla ilgili daha önce mahkeme kararları bulunduğunun dile getirilmesi üzerine Belediye Meclisinin MHP'li ve AK Partili üyeleri arasında zaman zaman yine tartışmalar yaşandı.
Başkan Bayram, TOKİ alan küçülürse paraları da peşin ödemeyi kabul ediyor. Dışarıda kalan alanda ise düzenleme yapılması ve düzenleme sonrasında imar yapılaşmasının verilmesi gerekir dedi.
TOKİ tarafından istenilen maliyetlerin düşürülmesi için Camikebir mahallesinin İstanbul Caddesi üzerindeki otopark camiine kadar olan alanı kentsel dönüşümden çıkarılacak. Yine Kuyumcuzade bulvarından Asar suyuna kadar olan bir önceki sokaktan itibaren kentsel dönüşümden çıkarılacak ve geri kalan alanlarda uygulamaya devam edilecek. TOKİ'nin isteği kabul edilirse maliyetler düşecek ve ödemeler peşine dönüşecek.