Sağlık Bakanlığı'nın Toplu Konut İdaresi (TOKİ) aracılığıyla Düzce'de yaptırdığı 300 yatak kapasiteli Devlet Hastanesi'nde çalışan inşaat işçileri işi bıraktı. Zor şartlar altında sigortasız çalıştıklarını iddia eden işçiler, inşaatta hiçbir ilerlemenin de kaydedilmediğini belirttiler.

Çok yavaş ilerleyen ve belirtilen tarihte bitecek gibi görünmeyen inşaatta çalışan işçiler, hem çalışma şartlarının hem de yaşam koşullarının sağlıklı olmaması nedeniyle inşaatın yavaş ilerlediğini belirttiler.

Aziziye Mahallesinde bulunan hastane inşaatı önünde toplanarak eylem yapan işçiler, zor şartlar altında sigortasız çalıştıklarını iddia ederken, çalışma şartlarının iyileştirilmemesi halinde başlattıkları eyleme devam edeceklerini bildirdi. İşçiler, yetkililerden yardım beklediklerini de dile getirdi.

İşçilerden Recep Yetim, inşaat malzemelerinin alınmadığını iddia ederek, 10 gün yatıp, 5 gün çalıştıklarını belirtti. İşçilerden hiçbirinin parasını alamadığını kaydeden Yetim, "Sigortalarımız yatmıyor. 2 aydır burada çalışıyorum sigortam hala yatmadı. İnşaatın durumu ortada. Hiçbir ilerleme kaydedilmiyor" dedi.

Ömer Sarıkaya ise 20 gündür iş güvenliği, iş elbisesi, sosyal güvence ve sosyal tesisleri olmadan çalıştıklarını belirterek, "TOKİ'de denetleme denen hiçbir şey yok. Hiç para alamadan geri dönüyoruz. Eksik malzemeler hala getirilmedi. Ne istediysek, ne talep ettiysek, yok deniyor. Mağdur durumdayız. Yetkililer, lütfen bu duruma el atsınlar" diye konuştu.

Haber; H. İŞCAN