Konuralp merkezde, Konuralp beyin mezarının yanında bulunan park yeni düzenleme yapılacağı açıklanmıştı. Bu nedenle de park alanının altında bulunan işyerlerine boşaltma kararı başkan Yusuf Ercan imzası ile kiracılara gönderilmişti. Belediye'nin muhalefet meclis üyelerinin bile yapılacak işten haberleri bulunmadığı da öğrenilmişti.
Parkın kaldırılması sırasında asırlık ,hatta anıt ağaç özelliğini taşıyabilecek ağaçlarında hasar göreceği ve tarihi çeşmenin ön yüzünün de zarar göreceği iddia edilmişti. Halen belediyenin alanda uygulayacağı proje ile ilgili Konuralp de kimsenin bilgisi bulunmuyor. Ancak park alanında kazı işlemi başlatıldı. Asırlık koca ağaçlar yeni düzenlemenin kurbanı olarak yok edilirken geriye göstermelik bir ağaç ve henüz yıkılma aşamasına gelinmeyen yerdeki çeşme kalıntısı kaldı. Konuralp’in pazarının olması nedeniyle çalışmalara bir günlük ara verildi.
Asırlık ağaçların yok edildiği Konuralp parkında tarihi çeşme kalıntısının ve son ağacın durumu ve parka uygulanacak projenin ne olduğu da belde de oldukça merak konusu olmayı sürdürüyor.