İki yıl önce Düzce Belediyesi mücavir alan sınırlarına dahil edilen Muncurlu Köyünde 280 bin metrekare arazi üzerine 2,5 milyon lira maliyetle yapılan Park Gölet işletmesi, çalışma ruhsatı bulunmadığı nedeniyle zabıta ekiplerince tarafından mühürlendi.

Muncurlu Köyü eski muhtarı Osman Yaman, mühürleme işlemi için işletmeye giden Düzce Belediyesi Zabıta ekiplerine uygulamaları nedeniyle tepki gösterdi. Belediyenin kararının hukuksuz olduğunu savunan Yaman, ruhsat başvurularına olumlu yanıt alamadıklarını ifade ederek Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney hakkında önemli iddialarda bulundu.





Yaman’ın zabıta ekiplerine mühürleme işlemi için izin vermemesi üzerine işletmeye çok sayıda Jandarma ekibi sevk edildi. Zabıta ekipleri, Jandarma gözetiminde tesisi mühürlerken müşteriler dışarıya çıkartıldı.



Belediye bizimle pazarlık yapıyor
Zabıta ekiplerinin tesisi mühürlediği sırada Öncü Haber’e konuyla ilgili konuşan Yaman, belediyenin yaptırımına şu sözlerle tepkisini gösterdi:

“Düzce’nin gözbebeğini mühürlettirmem. Tüm Düzcelilere sesleniyorum. Düzce Belediyesi mahkeme kararına uymuyor. Belediye bizimle pazarlık yapıyor. Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney, belediye şirketi olan YEYPAŞ’a tesisteki düğün salonunun yarısını verirsem ruhsat vereceğini söylüyor. Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in bundan haberi yok. çalışma ruhsat olmadığı gerekçesiyle mühürlüyor. Elimizde mahkeme kararı olmasına rağmen ruhsatı alamıyoruz. Ben bu durumu Düzce’mize, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Binali Yıldırım’a yaşananları çok iyi anlatacağım. Buraya verdiğim emeği Kurugöl’de, Samandere’de olduğu gibi ayak oyunlarına teslim edip heba olmasına izin vermeyeceğim. Burası ucuz bir yer değil. Başkan Keleş’e saygım var ama yardımcısı Güney kafayı takarak tesisin yarısını ruhsat karşılığında istiyor.”



Düzce’de büyük hukuksuzluklar var
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Yaman, “Düzce’de büyük hukuksuzluklar var. Lütfen imdadımıza yetişin. Bizi harcıyorlar. Artık yeter. Belediyenin yaptığı bu düzenbazlığa ‘yeter artık’ diyoruz” dedi.

Oyumuzu atıyoruz ama bilmiyorlar ki Düzce kan ağlıyor
Yaman, zabıta ekiplerinin mühürleme çalışması sırasında karara öfkesini şöyle ifade etti:

“Düzce’den AK Parti Genel Merkezine şikayet gitmiyor. Şikayet gitse, belediyenin ne kadar fırıldak çevirdiğini bilse yukarısı buraya el atar. Biz itaat ediyoruz. Oyumuzu atıyoruz ama bilmiyorlar ki Düzce kan ağlıyor.”

Tesis, mühürleme işleminin ardından faaliyete kapatıldı.