Düzce'de geçtiğimiz ocak-şubat aylarında bağlantı yolundaki bozulan alanlara parke taşı ile yama çalışması yapılmış, bu durum siyasiler başta olmak üzere birçok kesimin tepkisini çekmişti.
Asfalt yola parke taşı döşenerek onarım yapılması uzun süre gündemden düşmeyince, Dursun Ay başkanlığındaki Düzce Belediyesi'nden "Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan şantiyemizde asfalt üretimi, kış mevsimi dolayısıyla hava sıcaklıklarının uygun seviyelerde olmaması nedeniyle mümkün olmamaktadır.



Hammadde ve gerekli fiziki şartlarının elverişsiz olduğu durumlarda acil çözüm üretmemiz gereken bir durum söz konusu olduğundan mevcut sorunu gidermek ve trafik akışındaki riskleri ortadan kaldırmak amacıyla parke taş yama çalışması yaptık." bilgilendirmesi gelmişti. Aylardır bu şekilde hizmet veren yoldan beklenen çalışma başlatıldı.Kalıcı Konutlar Bağlantı Yolu üzerinde daha önce parke taş döşenen bozulan kısımlara asfalt serildi.


Başlatılan çalışmalar kapsamında parke taşlarını söken Düzce Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, trafik akışı üzerinde güvenlik önlemleri alarak çökme meydana gelen şerit üzerinde asfalt uygulaması yaptı. Daha önce yapılan çalışmanın geçici olarak kullanıldığını hatırlatan Fen İşleri Müdürlüğü yaptığı açıklamada "Şehir merkezimizin muhtelif noktalarında meydana gelen kot fakları, çukur ve çökmelere karşı geçtiğimiz dönemde parke taş uygulamaları ile olası kaza risklerini önlemeye çalıştık. Asfalt hammadde ve ihtiyaçlarımızın karşılanması ile vakit kaybetmeden parke taş döşenen noktalarda asfaltlama çalışmalarımıza başladık. Kısa süreli aksamalar ve çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diler, göstereceğiniz anlayış için teşekkür ederiz." denildi. HABER:C.ÜSTÜNER