Düzce Belediye Başkanı siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının tepkisine neden Avni Akyol Parkı ve Konak Gazinosunun Maliyeye devriyle ilgili olarak gelinen son aşamayı meclis toplantısında paylaştı. Başkan Keleş iki park için 44 Milyon TL bir bedeli kabul ettiklerini Maliyenin son kararını beklediklerini aktardı. Keleş, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun da 14 milyon TL’lik bir teklifini geri çevirdikleri söylemesi MHP’li meclis üyelerinin ‘SGK’nın bu teklifini biz şimdi duyuyoruz. O konuyla ilgili daha önce bir kelime dahi edilmemişti. O yüzden bizim kafamız karışıyor.’ şeklinde tepkisine neden oldu.

MALİYEYE DEVRETMEYİ KABUL ETTİK
Başkan Keleş, her iki parkın son durumu için şunları söyledi. “Maliyeye vermeyi düşündüğümüz ve üzerinde antak kaldığımız Avni Akyol Parkının (Park Gazinosunun) bin 940 metrekaresini Maliyeye teklif ettik. 34 milyon TL fiyat teklif ettiler. Fiyatı kabul ettik. Üzerine de Konak Gazinosu herhalde 10-14 milyon TL civarında bir rakamla toplamda 44 milyon TL’ye vermeyi düşünüyoruz. Yani birisi 2 dönümden az birisi de zaten 3-4 dönüm. Bu iki yerin fiyatını beğendiğimiz için maliyeye devretmeyi kabul ettik. Onlar bu durumu düşünüyorlar.”

Başkan Keleş, görüşmeler için aldıkları bir başka kararı da meclis üyeleriyle paylaştı. “Sigortayla anlaşamazsak şayet ki bu gidişle anlaşamayacağız. Sigortaya teklif ettiğimiz yerlerden bir tanesini de maliyeye edilen yerlere ilave edelim. Maliyeye olan borcu sıfırlayalım. En azından bir tanesini bitirmiş olalım. O konuda da o aşamadayız.”

Haber:Y.SEVER