Yıllarca sözleşme yenilenerek mevcut müstecirlere verilen ancak Sayıştay denetimine takılınca Düzce Belediyesi’nin ihale yapmak zorunda kaldığı Avni Akyol ve İnönü parkları ile ilgili çok önemli gelişme… Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 31. maddesi uyarınca kendisine tanınan yetkiyle ihaleyi iptal etmeye hazırlanıyor. 15 gün içerisinde belediye başkanı tarafından tasdik ya da iptal edilmesi gereken ihale komisyonu kararı için Başkan Ay 2. kez imzayı iptal yönünde atacağı öğrenildi. Başkan Ay, 28 Eylül 2017 tarihinde Can Otomotiv'in aylık 200 bin TL artı KDV ile kazandığı İnönü Parkı ihalesini 10 Ekim’de ileri bir tarihte yapılmak üzere iptal etmişti.

2. ihale 24 Mayıs’ta yapılmıştı
Parklar için 2. ihale ise 24 Mayıs 2018 tarihinde düzenlendi. İhale sonucunda İnönü Parkı 5 yıllığına 2 milyon 255 bin TL+KDV’ye verilmiş, Avni Akyol Parkı’nın ise içerisindeki çeşitli işletmeler teker teker ihaleye çıkmıştı. 29 Mayıs’ta ihalesi yapılan Melen Su Park’ın ise kazananı 550 bin TL+KDV ile YEYPAŞ olmuştu.

YEYPAŞ’a verilmesi gündemde…
Düzce Belediyesi Melis Salonu’nda yapılan tüm bu ihalelerin iptal edileceği öğrenilirken, parkların işletme işinin belediye şirketi olan YEYPAŞ’a verilmesi gündemde… Belediye meclisi gündemine gelip karar kesinleşirse Melensu Park ihalesini de kazanan YEYPAŞ, Düzce’deki 3 büyük parkın işletmeciliğinden sorumlu olacak.

Göreve geldiği günden bu yana parkları halka açacağını her platformda dile getiren Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, bugün Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen programın ardından yaptığı açıklamada bu konuda önemli açıklamalarda bulundu.

“Düşüncemiz bütün parklarımızı halkımıza açmak”
Parklar konusunda yeni bir düzenleme içerisinde olduklarının belirten Başkan Ay şöyle konuştu:

“Biz halkımız için çalışıyoruz. Onların daha iyi bir çevrede yaşayabilmeleri için biliyorsunuz parkları da düzenliyoruz. Biz istiyoruz ki halkımız parklarda, sosyal tesislerde ekonomik bir şekilde çaylarını içebilsinler, gerektiğinde kendi evlerinden getirdikleri malzemeleri orada yesinler ve kimse karışmasın. O yüzden bizim düşüncemiz bütün parklarımızı halkımıza açmak.”


Haber: Ö.YILMAZ