Sakarya'da son dönemde art arda açıklanan yatırımların arkasında milletvekillerinin Ankara nezdinde yaptığı görüşmeler yatıyor. Şehrin gelişmesi için bakanlıklarla sık sık temas halinde olan vekiller, taleplerini bir bir geçiriyor. Bisiklet kullanımında Konya'dan sonra başı çeken illerden olan Düzce daha yollara kavuşamamışken, komşu bisiklet adası projesi ile coşacak! Üstelik spor yatırımının önündeki önemli bir engel de aşıldı!

Bisiklet Adası için güzel gelişme
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Daha önce şehirle nehri bütünleştirmek istediğimizi belirtmiş, Sakarya Nehri’nin hemen kıyısında bir Bisiklet Adası projesi yapacağımızı ifade etmiştik. Projemizin hayat bulacağı alanın mera vasfından çıkarılarak Büyükşehir Belediyemize tahsis edilmesi gerekiyordu. Bu konuda bakanlığa başvuruda bulunmuştuk. Rüstemler Tesisleri de yıllardır mera alanıydı. İnşaat yapılaşması olmuyordu. Bu mera alanının da spor alanına dönüştürebilmesi için bakanlığımıza başvuru yapmıştık.” diye konuştu.

Bakanlık onay verdi
“Milletvekillerimiz adına Prof. Dr. Mustafa İsen ve Ayhan Sefer Üstün, konuyla ilgili Sayın Bakanımızla bir araya geldiler. Toplantı yaptılar. Bakanımıza Sakarya’nın bu alanlara ihtiyacı olduğunu ifade ettiler. Sayın Bakanımız da AK Parti hükümetlerinde Sakarya’nın ayrı bir önemi olduğunu dile getirerek onayladılar. Sakarya’da 2020 yılında Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde gerçekleşecek olan Dağ Bisikleti Maraton Dünya Şampiyonası öncesinde Sakarya Nehri kıyısında kuracağımız spor tesisi ile bisiklet branşına uluslararası alanda katkı sunacağız. Bisiklet Adası ile her yıl uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacağız. İnşallah yeni bisikletçilerin yetiştiği bir merkezi şehrimize kazandırmış olacağız.” dedi.

"Milletvekillerimizle ele ele vererek sorunları bir bir çözüme kavuşturuyoruz"
Başkan Toçoğlu, “Hamdolsun milletvekillerimizle uyum içerisinde çalışıyoruz. Milletvekillerimizle ele ele vererek sorunları bir bir çözüme kavuşturuyoruz. Bu gelişmeyle Sakarya’nın sportif ihtiyaçlarına karşılık üreteceğiz. Şehrimiz için iki güzel haber oldu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba’ya, Bakan Yardımcımız Mehmet Daniş’e ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı olsun.” diye konuştu.

Haber: C. ÜSTÜNER