Ak Parti Dr. Faruk Özlü’yü aday yaparak işi şansa bırakmak istemediğinin sinyalini verdi.  Faruk Özlünün Bakanlık yapması halk tarafından sevilmesi, yerel siyasetçilere nazaran çok yıpranmamış olması bunda en büyük etken olsa gerek. Fakat aynı zamanda bazı handikapları da içinde barındırmıyor denemez. Belediyecilik, Belediye Başkanlığı, Bakanlık ve Milletvekilliğinden daha farklı bir pozisyon, halkla teması doğrudan olan bir koltuk olması hasebiyle Özlü, Belediye Başkanlığını kazanması durumunda bu görevi yaparken hayli zorlanacağa benziyor.  Faruk Özlünün halkla yakın temas kurup kurmayacağını şimdilik bilmiyoruz. Keleş döneminde Belediye Başkanlığı katına yapılan özel kapı ile halktan iyice koptuğunu gördük.  Bu durum Düzceliler tarafından hiçte hoş karşılanmamıştı.

 Cumhurbaşkanı grup konuşmasında “Halkın arasında olmayan, esnafla irtibatı olmayan, dükkânına gidip oturup çayını içmeyen, seçimden seçime görünen belediye başkanı istemiyorum." "Belediyeciliğin adını gönül belediyeciliği seferberliği olarak koyuyorum” derken aslında mesajı çok net bir şekilde verdi.  Uzun yıllar bürokratlık yapmış Özlü halk ile iç içe olabilecek mi? Seçilmesi durumunda bunu hep birlikte göreceğiz.
Özlünün,  Başkan Erdoğan’ın, koyduğu ilkelerden hareketle Düzce halkının gönlünde yeri olan kişilerle yola çıkması gerekmektedir. Bugünlerde siyaset kulislerinde konuşulan Belediye meclis listelerinin nasıl hazırlanacağı ve listelerin kimlerden oluşacağı. Siyasetle ilgilenen birçok kişinin, eski yeni siyasetçilerin Belediye Meclis Listesine girmek için kulis yaptığı biliniyor. Bu sebeple Özlünün Belediye meclis listesini hazırlarken yıpranmış toplumda bir karşılığı olmayan eski yeniler yerine Düzce için çalışacak, Düzce’nin geleceğine dair fikri, projeleri olan kişileri bulması ve siyasete kazandırması gerekmektedir. Yoksa lobilerin, çıkar gruplarının istekleri doğrultusunda bir liste hazırlaması Özlüyü daha yarışa başlamadan sıkıtıntıya sokacaktır.

Projeler Neler?

Muhalefet kanadında MHP Aday Adayları sanki adaymışçasına bir çalışma içerisinde, projelerini anlatıyorlar şimdiden kahve kahve, sokak sokak gezmeye toplantılar düzenlemeye başladılar bile. Genel seçimlerde kazandıkları bir milletvekilliğinin verdiği moral üstünlüğü ile Belediye başkanlığını da almak istiyorlar. Fakat iktidar kanadının adayı Özlü Projelerine dair henüz herhangi bir açıklama yapmadı.
Ak Parti ciddi bir belediyecilik geçmişine sahip bir parti, . Her ne kadar bu durumdan Düzce nasibini alamasa da Ak Partiyi iktidara taşıyan en önemli şeyde aslında belediyecilik anlayışı idi. Düzce uzun yıllardır bir türlü bir kent kimliği kazanamadı. Birçok doğal güzelliğe sahip olmasına rağmen ne Turizm açısından gelişti nede sanayi açısından. Çevre İller gerek sosyal kültürel çalışmalarla gerekse Turizm çalışmaları ile bu konuda çok ciddi mesafeler kat etmesine rağmen Düzce yerinde saymaya devam etti. Partinin hazırlamış olduğu İl Başkanı Hikmet Keskinin de sosyal medya hesabından paylaştığı seçim sloganı bunun en iyi göstergesi aslında “ Şimdi Sıra Düzce’nin Çehresini Değiştirmekte”  bu slogan aslında bu zamana kadar Düzce’nin çehresinin değiştirilemediğinin de bir ölçüde itirafıdır.

Düzce gerçekten siyasi çekişmelerden ve kişisel ikbal uğruna siyaset anlaşışından dolayı ciddi anlamda hak ettiği hizmeti alamamış bir şehir. Eğer Faruk Özlü gerçekten doğru bir meclis oluşturabilir ve projeleri olan bir ekip kurabilirse bu Düzce için gerçekten bir fırsat olabilir. Çünkü artık Düzce’nin daha fazla vakit kaybetme lüksü yok.

Bu sebeple doğru meclis listesi ile Düzce Halkının karşısına çıkan Belediye Başkanlığını alır.

Web'den izlemek için: http://yerelmedya.tv

Android için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.taksimbilisim.yerelmedya

İOS için: https://itunes.apple.com/tr/app/art%C4%B1-yerel-medya/id593435447?mt=8