Salı günleri ekranlara yansıyan görüntülerde vatandaşların karayolundan kontrolsüz bir şekilde karşıdan karşıya geçtikleri görülüken, bugün ise o yoğunluktan eser yok.

D-655 karayolunda özellikle Salı günleri yaşanan yaya yoğunluğu bazen yaralamalı bazen ise ölümlü kazalarla sonuçlanıyor.

Endüstri Meslek Lisesi girişinde bulunan üst geçiti pazara giden vatandaşların büyük çoğunluğu kullanmıyor. Bu da karayolunda ilginç görüntülere sahne oluyor.

Az ilerideki üst geçidi kullanmayan vatandaşlar, D-655'ten geçen araçların arasında cambazlık yapıyor.

Ancak bu durum bazen kazalarla sonuçlanıyor. Kimileri hayatını kaybediyor kimileri ise sakat kalıyor.

Endüstri Meslek Lisesi'nin önünde bir üst geçit var ancak aynısı Salı Pazarı'nın önüne yapılsa, o da kullanılmayacak. Çünkü vatandaşlar, "Biz pazar arabalarımızla nasıl o merdivenleri çıkalım ya da bisikletlerimi ne yapalım" diyerek yolu kullanmaya devam ediyorlar.

Pazarın bulunduğu bölgedeki vatandaşlar ise Salı pazarının burada olduğu sürece kazaların yaşanmaya devam edeceğini ifade ettiler ve pazarın uygun bir yere taşınmasını istediler. 

Çevre halkı Salı Pazarı'nın D-655'in yanında bulunması kazalara daha çok sebbiyet verdiği ve uygun bir yere taşındığı taktirde yoğunluğun normale düşeceği için kazaların önüne geçilebileceğini söyledi.

Bazı vatandaşlar ise Aziziye Mahallesi D-100 karayoluna yakın bir noktada Pazartesi ve Perşembe günleri kurulan pazaryerinin, Hamidiye Mahallesi'nde kurulan Salı Pazarı'ndan bir farkı olmadığını söyledi. 
 
Haber: Ş. ÇAKIR