Aziziye Mahallesi’nin yıllardır kanayan yarası olan Düzce Belediyesi’ne ait pazaryerinin metruk halde bulunan ve madde bağımlılarının yuvası haline gelen A Bloğu nihayet yıkılıyor. Vatandaşın derin bir nefes aldığı durum karşısında yıkım işleminin başladığı blokta hali hazırda dükkanı bulunan esnafsa kış mevsimine girdiğimiz şu günlerde yeni yer gösterilmediği için sokakta kalma endişesi yaşıyor.

“4 esnafa da yer gösterilmedi; dükkan kiraları yüksek”
Yıkım işlemi başlayan blokta av ürünleri satan bir esnaf kendilerine yer gösterilmediğini ve dükkan aradığını belirterek şöyle konuştu:

“Burasının yıkılacağını duyan dükkan sahipleri 500 TL’lik dükkanına bin, bin 500 TL diyor. Herkes rant peşinde. Şu an dükkan da yok, gidebileceğim bir yer de yok. Yarın son gün ve ben hala dükkan arıyorum. Eğer hiçbir şey yapamazsam alacağım evimin deposuna götüreceğim. Biz burada 4 esnafız. Benden başka bisikletçi, berber ve ayakkabıcı var. Dördümüze de bir tane dükkan göstermeden bize yıkım için tebligat gönderdiler. ‘Ayın 15’ine kadar boşaltın’ dediler.”

“Yer gösterselerdi dükkanımı bir günde boşaltırdım”
Belediyeyle daha önce yaptıkları görüşmelerde balık pazarından itibaren yıkılacak olan bloklardaki esnafların mağdur olmayacağının söylendiğini belirten esnaf şöyle devam etti:

“Bundan bir hafta önce zabıtalar ellerinde tebligatlarla geldiler ve burayı yıkacaklarını söylediler. Siz bunları imzalayın dediler. Tamam imzalayalım da benim bunu imzalamam demek benim kendi rızamla gitmem demek. Bana yer gösterselerdi ben burayı bir günde boşaltırdım. Benim iki dükkanım var burada hangi birini boşaltayım. Sene başında böyle konuşmamıştık.”

“Otopark yapacaklarmış”
Düzce Belediyesi’nde kendilerine muhatap bulamadıklarını kaydeden esnaf şu ifadelerde bulundu:

“Bir de bize söyledikleri şey burayı açık otoparka çevireceklermiş. Tebligatta öyle yazıyor. İnsanlar arabalarını buraya bırakacakmış alışverişini yapıp gidecekmiş. Kimse böyle bir şey yapmaz, kimse o kadar yolu yürümez. Böyle bir bahane yok. Allah herkesin gönlüne göre versin. Bizi çok güzel mağdur ettiler. Ne haliniz varsa görün dediler.”

Haber: Ö.YILMAZ