Düzce Bisikletliler Derneği tarafından polis teşkilatının 165. yıl dönümü nedeniyle tur düzenlendi. Bu tura Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürü Gürkan Soytürk ve Ruhsat Tebligat Şube Müdürü Oktay Özbakır'da katıldı. Düzce Bisikletliler derneği başkanı Nizamettin Ulaş: “2010 yılı içerisinde bu ikinci etkinliğimiz oluyor. Etkinliklerimize her hafta devam edeceğiz. Bu hafta ki ana konumuz polis haftasıydı. Bizim bu etkinlikleri yapmamızın ana nedeni Düzce'de bisiklet yolu ve bisikletli vatadanşların bisikletlerini parkedecek bir alanın olmayışı. Bu yüzden bunların Düzce'ye kazandırılması için çalışmalar yapıyoruz. Yaptığımız her etkinlikte bize her zaman destek olan Düzce il emniyet müdürlüğüne çok teşekkür ediyoruz Ayrıca bugün burada bizimle emniyet şube müdürleri de turumuza katıldılar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Polis teşkilatının 165. yıl dönümünü kutlar bayramlarının hayırlı geçmesini diliyorum” dedi.
Daha sonra tur için gelen yaklaşık 45 kişi pedal çevirmeye başladılar. Güzergahlar ise Çoban'dan başlayıp, İstanbul caddesi, Küçüksu köprüsü, eski belediye yolu ve emniyet istikametiydi.
Emniyete gelen bisikletlileri Düzce İl Emniyet Müdür yardımcısı Ali Osman Akgün karşıladı. Karşılamada Bisikletliler derneği Düzce şube başkanı Nizamettin Ulaş, polis haftasının 165. yıl dönümü nedeniyle çiçek takdim ettiler.
Bisikletliler Daha sonra turlarına Şıralık, Pınarlar, Sinirci, şehir Mezarlığı, Küçüksu, Şakuş köprüsü, İstanbul Caddesi, Kuyumcuzade bulvarı ve son durak olarak Film platosuna gitmek için yola çıktılar.