Türkiye, Şırnak’ta meydana gelen elim kaza sonucu şehit olan 13 askerine ağlıyor. Düzce’de de Düzce Bisiklet Kulübü üyeleri tarafından şehitlerimizi anmak amacıyla bisiklet turu düzenlendi. Cedidiye Meydanı’nda toplanan üyeler ellerinde Türk Bayrakları ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı atarak şehir merkezinde turladılar.

Düzce Bisiklet Kulübü’nün bu etkinliğine Düzceli vatandaşlar hem bisikletleriyle hem de çevreden geçerken alkış yağmuruna tuttu. Şehir merkezi turunun ardından rotasını Düzce Şehitliği’ne çeviren Düzce Bisiklet Kulübü üyeleri burada İstiklal Marşı ve saygı duruşunda bulunmalarının ardından Şırnak’ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerler ve tüm şehitler için dua okudu.

“Bu duyarlılığı tüm topluma yaymak istiyoruz”
Düzce Bisiklet Kulübü Başkanı Birol Aksu, Şırnak'ta meydana gelen helikopter kazasının kendilerini derinden etkilediğini söylediği konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şırnak ve Diyarbakır'dan gelen acı haberlerin Türkiye'yi üzüntüye boğulduğu gün 16 tane canımız gitti. Biz de kulüp olarak tüm ülkemizi yaralayan olay sonrasında duyarlılık oluşturmak açısından böyle bir bisiklet turu yapalım istedik. Türk Bayrakları ile şehir merkezinden geçip şehitliğimizde, Şırnak ve tüm şehitlerimiz için dua ettik. Bu tur ile farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu duyarlılığı tüm topluma yaymak istiyoruz."

Aksu, bisiklet turuna katılıp şehitler için pedal çeviren katılımcılara teşekkür etti.