Düzce Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak yaptığı yağlı pehlivan güreşleri bugün Cumayeri Çaybükü Köyü Dedekoru mesire alanında yapıldı. Türkiye’nin birçok ilinden birçok pehlivanın katıldığı güreşlere Vali Vasip Şahin, Belediye Başkanı İsmail Bayram, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, siyası parti il başkanları, milletvekili adayları ve vatandaşlar katıldı.
Başaltı başta olmak üzere birçok kategoriden yaklaşık 200 pehlivanın katıldığı güreşlerde pehlivanlar kıyasıya mücadele verdi. Cazgırlar bağırdı güreşler başladı. Pehlivanlar rakiplerinin sırlaçrını yere getirmek için başa baş mücadele verirken bu mücadeleye davulcular da davul sesleri ile eşlik etti.
Güreşler ile ilgili açıklamalar yapan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, yörenin ata sporu olan güreşlere büyük ilgi gösterdiğini ve her yıl bu organizasyonun yapıldığı ifade etti. bayram, geleneksel hale gelmiş bir şey, katılımı görüyorsunuz. İnsanlar güreş deyince büyük ilgi gösteriyor. Bu yüzden biz de bunun için bu organizasyonlar çok önemli.” Dedi.

 

Haber; R. BAL