İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İsviçre’de yapılan bazı toplantılarda “ İsviçre’de Ermeni Soykırımı Emperyalist Bir Yalandır” dediği için İsviçre hükümeti tarafından tazminatla cezalandırılmış, daha sonra konu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşınmıştı. Ergenekon Davası nedeniyle hakkında yurtdışına çıkış yasağı bulunan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in yurtdışı yasağının kaldırılmasıyla Perinçek, 28 Ocak’ta Strazburg’da giderek kendini savunacak. Partinin Düzce teşkilatı da bugün spor sokakta basın açıklaması yaparak ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin 100 yıldır sürdürdükleri yalanını bitireceklerini söyledi. İşçi Partisi İl Başkanı Fethi sönmez ve Partililer pankart açarak açıklamada bulundu. Sönmez, Perinçek’in Ermeni Soykırımı ile ilgili iddialarını yineledi.

 

Sönmez, “Kurtuluş savaşımızdaki yenilgilerini ve Lozan antlaşmasını içlerine sindiremeyen ABD ve Batılı emperyalistler bu sefer ‘Ermenilere soykırım yapıldı ‘yalanına sarılmışlardır. Bunlar sadece 1915 yılını değil,1923 yılına kadar Türkler soykırım yapmıştır yalanıyla kurtuluş savaşımızı ve Türkiye Cumhuriyetini de gayrimeşru saymaktadırlar. Bunlar yetmedi, iftirayı yasa haline getirdiler. Ermeni soykırımı yapmadık diyeni hapisle cezalandırmaya başladılar. ”dedi.

 

“Perinçek-İsviçre” davası olarak bilinen davanın 28 Ocak günü Strazburg’da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Büyük Daire’sinde görüleceğini hatırlatan Sönmez, Perinçek’in Türkiye’yi savunacağını söyledi.

 

Sönmez, “Dava Doğu Perinçek yani Türkiye lehine sonuçlanacak. Türkiye’nin etrafındaki Ermeni soykırımı yalanı kuşatması dağılacaktır. Bu dava sadece Doğu Perinçek’in değil, tüm Türk Milletinin davasıdır. Türkiye’nin zaferi için Doğu Perinçek’i desteklemeye, yeşil pasaportu olan ve bu tarihi olaya tanıklık etmek isteyen yurttaşları duruşmaya katılmaya davet ediyoruz.”dedi.

Haber; S.KAŞKIR