Art arda istifalarını açıkladılar
Dursun Ay’ın Düzce Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmasının ardından en merak edilen konuların başında gelen başkan yardımcılarının görevde kalıp kalmayacağı konusu netleşmeye başladı. Eski Başkan Mehmet Keleş’in sağ kolu olarak bilinen ve belediyenin tüm mali işlerinden sorumlu olan Başkan Yardımcısı Ali Güney görevinden istifa etti. Güney’in istifasını açıklamasından dakikalar sonra ise bir başkan yardımcısı daha görevi bıraktığını duyurdu.

Badur, sosyal medyadan duyurdu
Eski Başkan Mehmet Keleş’in Murat Caymaz’ı görevden alarak başkan yardımcılığına getirdiği Kadir Badur da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Belediye başkan yardımcılığı görevimden istifa ettim. Allah’a emanet olun. Hakkınızı helal edin.” ifadelerini kullandı.



Uzun süredir hakkında ‘İstifa edecek’ yorumları yapılan Güney, bırakma kararını dilekçeyle yönetime sunarak, 3,5 yıllık başkan yardımcılığı görevine son noktayı koydu.

“Yasalar ve yönetmeliklere uygun bir yönetim anlayışı ile çalıştım”
Güney istifasına ilişkin kamuoyuna yaptığı yazılı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı: “Başkan yardımcılığı görevimden 27 Ekim 2017 tarihi itibari ile ayrıldığımı bilgilerinize sunarım. Düzce Belediyesi’nde görev aldığım 3,5 sene içinde, yasalar ve yönetmeliklere uygun bir yönetim anlayışı ile çalıştım. Severek ve her zaman gurur duyarak yaptığım işimden ayrılırken görevim süresince çalıştığım iş arkadaşlarıma teşekkür eder, bundan sonraki hayatımda Düzce’nin güzel hatıralarını her zaman anacağımı belirtmek isterim.”

Belediye meclis üyeliğinden ayrılmadılar
Güney ve Badur’un belediye meclis üyeliği görevi ise devam ediyor.

“Yılbaşına kadar gözlemleyeceğim” demişti
Öte yandan Öncü Medya Grubu’nun ziyareti sırasında başkan yardımcıları konusunda dikkat çeken sözler sarf eden Başkan Dursun Ay, yılbaşına kadar mevcut yönetim kadrosunu gözlemleyeceğini ve bu süre zarfında edindiği izlenimler doğrultusunda kararını vereceğinin mesajını vermişti. Güney’in istifası sonrası Ay’ın yeni bir durum değerlendirmesine giderek değişim düğmesine basabileceği düşünülüyor.

Şimdi gözler, diğer başkan yardımcıları Mesude Özcan ve Şemsettin Yenersoy’a çevrildi.

Haber:C.ÜSTÜNER-Y.SEVER