Ramazan önce esnafın durumunu ve esnafın ramazan ayından beklentilerini değerlendiren Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Odası Başkanı Ertan Taşlı, şu anda piyasanın gergin olduğunu ve esnafa sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Ramazanın gelmesiyle halkın alışveriş için süpermarketleri tercih ettiğini ve esnafın kazancının düştüğünü belirten Taşlı, şu ifadelere yer verdi.

“Ramazanda esnaf beklenti içinde. Seçimden sonra esnafta büyük bir satış yok. Esnafın, küçük esnafın çok fazla tercih edilmediği görülüyor. Düzce halkına ramazan alışverişlerini küçük esnaftan yapmalarını öneriyoruz. Bu sayede zorlukların en aza inmesi için halk küçük esnaftan alışveriş yapmalı. Zor durumda kalan esnafa kredi desteği vermeye de hazırız. ”

Türkiye’nin ve Düzce’nin içinde bulunduğu kriz söylemlerini değerlendiren Taşlı, “Krizle ilgili yorumları birçok kaynaktan dinliyoruz. Hangi sektörde kriz olduğuna bakılmalı.” Dedi.

“Fakat piyasada genel ticaret hacminde yükselme var. Krizin olmaması için, Düzce’de çalışıp para kazanan halkın kazançlarını Düzce’de harcamalarını öneriyoruz. Yüksek alışveriş ve aynı zamanda bölgesel alışveriş şart. Ramazan öncesi piyasa gergin, bu süreç içinde küçük esnafa sahip çıkılmalı.”

Haber; A. N. KAYA