Genellikle yaz ayları öncesi hareketlilik yaşanan ikinci el araba piyasası bu yaz biraz durgun. Satıcılar bu durgunluğun otomobil firmalarının uygun kampanyalarla sıfır kilometre araba satmasından kaynaklandığını söylüyor.

Durum böyle olunca da ikinci el araca rağbet az oluyor. Bugün Düzce Galericiler sitesi açık oto pazarındaydık. Vatandaşa otomotiv piyasasının durumunu sorduk.

Düzce’nin en önemli geçim kaynaklarından biri olan fındığında piyasaları etkilediğini söyleyen satıcılar fındık sezonundan sonra piyasalarda bir hareketlenme yaşayacağını ifade etti.

“Sıfır arabalarda kampanyalar uygun. Alıcılar genellikle sıfır araba tercih ediyor. Bu da 2. el araba piyasasını etkiliyor. 350-500 TL taksitle araba veriyorlar. Bu durumda müşteride 10-15 milyara 2. El araba alacağıma sıfır alırım daha iyi diyor, piyasalarda bir hareketlilik yok Düzce genelde fındığa bağlı çalıştığı için pazarda şuan bir alım satım yok. Seçimden sonra pahalı olma beklentisi vardı. Zam bekliyorlardı ama olmadı. Artık fındık sezonundan sonra ufak da olsa bir hareketlenme olur”

Haber; S. KAŞKIR