Araç sorgulaması için gerekli olan aracın plaka bilgileridir. E devlet sistemi üzerinden takip edebileceğiniz araç bilgilerine ulaşırken dilediğiniz aracı satın alabilirsiniz. Plaka ile tramer sorgulama hizmetinden yararlanabilirsiniz. Aracın kaza kaydını inceleyerek istediğiniz aracın daha önceki çarpma ya da diğer  kazalar nedeniyle ne kadar masraf çıkardığını öğrenebilirsiniz. Ancak sadece masrafları görebilirsiniz.

Aracın değişen bir parçası olup olmadığını anlamanız için oto sanayi gibi bir yere göstermeniz gerekmektedir.

 

İkinci El Araç Alanlar için Hasar Sorgulama

Araç hasar sorgulama işlemini aracın plakası ile yapabilirsiniz. Bunun için plakayı yazarak 5664’e gönderebilirsiniz.

Size gelecek olan mesajda, aracın daha önce bir kazaya karışıp karışmadığı, bu kazada ne kadarlık bir masraf çıktığı yazılı olacaktır. Gerekli olan her konuda destek almanız için ihtiyacınız olan sorgulamayı, e devlet sistemi üzerinden de yapabilirsiniz.

Bunun için kendi e devlet şifrenizle siteye girerek, sorgulamayı yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan şifreyi ilettiğinizde gerekli olan sorgulama sistemine giriş yapabilirsiniz.

Plaka ile tramer kaydı öğrenmek için tıkla

Araç Hasar Sorgulama İşlemleri Ücretsiz Mi?

Araç hasar ya da tramer sorgulama hizmetleri ücretlidir. Kaç araç için sorgulama yapacaksanız, o kadar ücret ödersiniz.

Her araç için aynı ücreti ödersiniz. Bu nedenle kaç araç gerekiyorsa, o kadar ödeme yapacağınızı unutmamalısınız.

Araç Hasarlıysa Ne Yapılır?

Hasar derecesi çok fazla değilse, aracı satın almanıza da engel değildir. Bazen araç park halinde olsa bile, farklı bir araç çarptığı zaman hasar görebilir.

Bu nedenle bu tür hasarlar aracın mekanik aksamları için bir sorun ortaya çıkarmazlar. Daha ciddi hasarlar konusunda dürüst bir satıcı ile karşılaşmışsanız bir sorun ortaya çıkmaz. Ancak bu konuda tutarsız olan bir çok satıcı olduğu için kesinlikle emin olmak için bir oto tamirciye gitmeniz önemlidir.

Aracın fiyatı çok düşükse, ciddi bir hasarın söz konusu olabileceği ve bu konuda iyi bir bilgi edinilmesi gerektiği unutulmamalıdır.