12 Ekim'de yapılacak olan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu seçimleri için Yargıda Birlik Platformu, HSYK aday listesine son şeklini verdi. Anket çalışmaları ve temayül yoklamalarıyla belirlenen 20 kişinin arasında en çok oy alan 11 kişi platformun adayı oldu. 11 aday arasında Düzce'nin de yakından tanıdığı bir isim yer alıyor. Platform, Düzce'de Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapan Metin Yandırmaz'ı da aday gösterdi.


YARSAV'ın listesini açıklamasının ardından Yargıda Birlik Platformu da aday belirleme çalışmalarına son noktayı koymuş oldu. Platformun listesinde HSYK Genel Sekreteri Bilgin Başaran da yer alıyor. Listede HSYK başmüfettişleri Mehmet Yılmaz ve İsa Çelik, 17 Aralık sonrası üye olduğu Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'nden Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine getirilen Selahattin Menteş ve Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli de bulunuyor.

 


Öte yandan 2010 yılında seçilen üyelerin görevleri 25 Ekim 2014 tarihinde sona eriyor. HSYK üyeliği için 10 asıl 6 yedek üyenin seçimi gerçekleşecek. 13 bin 600 civarı hakim ve savcı, bu üyeleri belirlemek için sandık başına gidecek. Bu kapsamda adli yargı için 7 asıl, 4 yedek olmak üzere 11 üye seçimi yapılacak. İdari yargıdan ise 3 asıl, 2 yedek üye HSYK'ya girecek. Seçimle gelen üyeler 2018 yılına kadar görev yapacak.

 

 

 

Haber: C. Üstüner