Haber Koordinatörümüz Mehmet İbrahimoğlu’nın hazırlayıp sunduğu ve Öncü Tesisleri dışından ilk kez yapılan Platform programı, Düzce Merkez’e yeni katılan mahallelerin sorunlarını masaya yatırdı.

Darıcı Köyü’nden yapılan canlı yayında muhtarlar mahallelerinin sorunlarını büyük bir açık yüreklilikle anlatırken, Re’sen Mahalle yapılan köylerin muhtarlarının bu  uygulamaya karşı kırgın oldukları dikkatlerden kaçmadı.

Yeni Mahallelerin neredeyse tamamının Kanalizasyon sorunu olduğu dikkatlerden kaçmazken, köylerin çoğunun kendi suyunu kullandığı, bu suyun belediye sınırları içine katılımın gerçekleşmesi ile birlikte daha pahalı hale gelmesinden endişe ettikleri dikkat çekti. Ulaşım ve yolların durumu konusunda muhtarların şikayetleri Düzce Belediyesi’nin altına girdiği yükümlülüğün büyüklüğünü gözler önüne serdi.

Muhtarlar Derneği Başkanı Aydın Dursun programın ilk konuşmasını yaparken, köylerin mücavir alana geçişi ve ardından mahalle oluşları ile ilgili yaşanan süreç konusunda bilgi verdi.

Köylerin sorunlarının birbirinin benzeri olduğu dikkat çekerken, özellikle imar uygulamaları konusu ele alındığı zaman programda tansiyonun da yükseldiği dikkat çekti. Çamköy Muhtarı Teoman Kaya, köylerin imar bütünlüğünü sağlamak için mücavir alana alındığını söylerken, bu zamana kadar mücavir alana alınan köylerin hiçbirinde imar sorunları konusunda bir şey yapılamadığını, belediyenin uyguladığı prosedürün içinden çıkamadığı için kaçak olarak inşaat yapmayı tercih eden insanların, oldukça büyük bir grup haline geldiğini dile getirdi.

 Kaya, köy iken kendi sorunları ile başa çıkabildiklerini, ancak bu sürecin bir varoşlaşma sürecine dönüşmesinden endişeli olduğunu da dile getirdi.

Ağaköyü Muhtarı Cemil Tanrıver, konuşmasında Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in kendilerine en fazla söz veren kişi olduğunu belirtirken, yapılamayanlar için Ağaköyü mahallesi sakinlerinin kendisinden hesap sorduğunu,  mahallesinde imar planı olmadığını, anayollar dışında asfaltı, belediyenin yeni katılımlarla birlikte kapasitesinin daha yetersiz hale geleceğini söyledi.

Muhtarlar, yaklaşık üç buçuk saat süren program sırasında, Düzce Belediyesi’nin hizmet götürme kapasitesinden, nüfus artışına kadar pek çok konuda alanlarına hakimiyetleri ile dikkat çektiler.