Şehirlerin güvenliğinin sağlanması ve insanların huzur içinde yaşaması için, gece gündüz demeden fedakârca hizmet sağlayan polis teşkilatının 174. Kuruluş yıldönümü, il yönetiminin ve siyasetin önde gelen isimleri tarafından unutulmadı.

Polis haftası öncesinde paylaşılan mesajlarla tebrik edilen polis teşkilatının, şehit olmuş kahraman mensupları için de rahmet temennileri dile getirldi.

“Güven ortamı sağlamak için fedakârca görev yapan polisimiz”

Düzce Valisi Sayın Dr. Zülkif Dağlı, emniyet güçlerinin önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizin en köklü kuruluşlarından birisi olan, huzur ve güven ortamının sağlanması, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması için büyük bir özveriyle çalışan Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 174. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin teminatı olan, temel hak ve özgürlükleri korumak ve geliştirmek anlayışıyla görev yapan Emniyet teşkilatımızın, her zaman Anayasa ve yasalara sadakatle, hukuka bağlılıktan ayrılmadan sorumluluklarını yerine getiriyor olması aziz milletimiz için bir iftihar kaynağıdır.

Düzce ilimizde de halkımızın birlik ve beraberlik içerisinde, huzur ve güven ortamı içerisinde yaşamasını sağlamak adına fedakârca görev yapan polisimiz, her zaman halkla iç içe olmaya özen göstermektedir. Gerek güvenliğin sağlanmasında, gerekse suç ve suçluyla mücadele edilmesinde polisimize desteğini esirgemeyen saygıdeğer Düzce halkına, kamu kurumlarına ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkürlerimi sunuyorum. 

Bu duygu ve düşüncelerle; temelinde vatan, millet ve insan sevgisi bulunan, yüksek vazife anlayışı içinde ve insan haklarına saygılı bir şekilde görev ifa eden başta Düzce'de görev yapanlar olmak üzere tüm teşkilat mensuplarının 10 Nisan Polis Günü'nü kutluyor, başarı ve mutluluklar diliyorum. Şehit polislerimizi minnet ve rahmetle anarken, gazilerimize aileleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir gelecek diliyorum.”

“Başında şehit düşen kahraman polislerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyor”

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Türk Polis Teşkilatı’nın 174. Kuruluş yıl dönümü dolayısı ile yayımladığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Emniyet Teşkilatımız; toplum vicdanından ve yasalardan aldığı güçle, güvenlik ve bireysel hak ve özgürlükler arasındaki hassas dengeyi daima gözeterek kendisine tevdi edilen vazifeleri büyük bir başarıyla yerine getirmektedir.

Polisimizin; sadece suç ve suçluyla değil, aynı zamanda bireye saygı, insan sevgisi, temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması ve şeffaflık gibi değerleri esas alan bir anlayışla görev yapmakta olduğu büyük bir memnuniyetle müşahede edilmektedir.

Türk polis teşkilatımızın kuruluş yıl dönümü vesilesiyle, görevleri başında şehit düşen kahraman polislerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Tüm emniyet mensuplarımıza başarılar diliyor, kendilerini en kalbi duygularımla selamlıyorum." 

"Huzurunu temin eden Emniyet Personelimizin 174.Kuruluş gününü kutlarım"


Düzce Cumhuriyet Başssavcsisi Sedat  Çelik ise kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Milletimizin can ve mal güvenliğini koruyan,huzurunu temin eden, başarılı çalışmaları ile adli hizmetlerin verimli bir şekilde yürütülmesine katkı sağlayan Emniyet Personelimizin 174.Kuruluş gününü kutlarım."


“24 saat bizlerin güvenliği için çalışan Emniyet Teşkilatımıza teşekkür ediyorum”

Dünya’nın en gelişmiş teşkilatlardan birisinin Türk Polis Teşkilatı olduğunu belirten AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskini yayımladığı mesajda şu ifadelere el verdi:

“Emniyet teşkilatımız her zaman toplumda huzurun ve güvenin sağlanmasında birinci sırada gelen kurum olmuş, bu ortamın oluşturulmasında da milletimizden gücünü almıştır. Mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan ve ülkenin dört bir yanında her türlü zorluğa, soruna ve sıkıntıya göğüs geren emniyet teşkilatımız, demokratik düzen içinde, millet olarak varlığımızın sürdürülmesi, yasa egemenliğinin ve halkın güvenliğinin sağlanması, sürdürülmesi, halkımızın canının ve malının korunması, suç işlemeye yönelik davranışların önlenmesi, suçluların yakalanarak adalete teslimi ve ilgili yasa ve yönetmeliklerin kendisine verdiği diğer görevleri büyük bir gayretle yerine getirmektedir.

Fedakarca 24 saat esasına göre bizlerin güvenliği için çalışan Emniyet Teşkilatımıza ve ailelerine teşekkür ediyorum.

Bu vesileyle Polis Teşkilatımızın 174. Kuruluş Yıl Dönümünde şehit polislerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yâd ediyor, halkımızın huzuru ve güvenliği için gece gündüz demeden çalışan tüm polislerimizin Polis Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum”

“Şehit polislerimizi saygı ile anıyoruz”

Vatan Partisi Düzce İl Başkanı Fethi Sönmez ise şehit polisleri unutmadı ve şu şekilde konuştu:

“Osman Çatana ve göğsünü bu vatan için siper etmiş tüm kahramanlarımızın silah arkadaşlarının polis haftasını kutlarız.

Bugün vatan savaşının en ön siperinde yer alan polislerimizin her türlü ihtiyacının öncelikle giderilmesi güvenliğimiz için gereklidir ve talebimizdir. Şehit polislerimizi saygı ile anar onlara rahmet dilerken; görev başındaki tüm polislerimize başarılar dileriz.”

Haber: İ.İ.AYDOĞDU