Anıt Park’ta düzenlenen törene Belediye Başkanı İsmail Bayram, İl Emniyet Müdürü Ali Gezer, Emniyet mensupları, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından İl Emniyet Müdürü Ali Gezer Atatürk Anıtına çelek koydu.

Türk Polis Teşkilatının 167. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri Düzce Şehir Mezarlığının yanında bulunan şehitlikte devam etti. Şehitlikte saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan törende İl Emniyet Müdürü Ali Gezer şehit anıtına çelek koydu.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Ali Gezer, görevleri başında şehit olan meslektaşlarının sonsuza kadar saygı ve minnetle anılmaya devam edeceğini ifade etti. Gezer konuşmasının ardından şehit defterini imzaladı.

Gezer’in konuşmasının ardından İl Müftüsü Selami Emen, tüm şehitler için dua okudu.

Dualar okunurken bazı şehit aileleri gözyaşlarını tutamadı.

Daha sonra şehit mozolelerine karanfil bırakılarak dua edildi.İstanbul’da görevi başında şehit olan Saffet Okumuş’un annesi İsmet Okumuş da bugün şehitlikteki törendeydi.

Oğlunun mezarı başın karanfil koyan İsmet anneyle İl Emniyet Müdürü Ali Gezer de yakından ilgilenerek başsağlığı diledi.