PTT dağıtım merkezi taşeron firma çalışanları maaşlarını alamadıkları için isyan etti. Uzun süredir maaşlarının düzenli yatmadığını iddia eden çalışanlar ocak ayının 6’sında almaları gereken maaşı henüz alamadıklarını ifade ettiler. Dağıtım yaparken postacı kıyafetlerinin olmadığını, bu yüzden insanların ne görev yaptıklarını anlamadığını söyleyen postacılardan biri, yetkilere söyledikleri halde bir çözüm getirilmediğini ifade etti.
Maaşların düzensiz yattığını, bu ay ise 6’sında yatması gereken maaşın ayın 15’i olduğu halde yatmadığını iddia eden postacılar, borçlarını ödeyemediklerini ve evlerine ekmek getiremediklerini söyledi. Elektriklerinin kesilmek üzere olduğunu bildirdikleri halde yetkililerin kendilerini başlarından savdıklarını iddia eden postacılar, “ firmaya devlet tarafından para yatırıldığı halde firma parayı başka bir iş için kullandı.” Dedi.
Diğer bir postacı ise “ postaları bir gün geç kalsın insanlardan tepki görüyoruz, bizim sorunlarımızla ise kimse ilgilenmiyor” dedi. Taşaron firma olmanın zararlarını gördüklerini ifade eden postacılar, düzelmesi için hiçbir çaba sarf edilmediğini belirtti.

Haber: S. YANAR