Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz’ın geçtiğimiz hafta yaptığı “ Bizim görevimiz mecliste el kaldırıp el indirmek” cümlesi eleştiri konusu oldu. Korkmaz’ın tartışma yaratan sözlerine ise destek Osman Çakır’dan geldi. Geçmişte var olan Milletvekili kavramı ile günümüzdeki milletvekilliğinin farklı olduğunu savunan Çakır, “bizim asıl işimiz yasamadır…”dedi.
ASIL GÖREVİMİZ YASAMA
Çakır, “İbrahim Bey’in orda söylemek istediği: yasama. Biz yasmayı temsil eden insanlarız. Bu millete bize yasma yetkisi verdi. Neyin yapılıp neyin yapılmayacağı ile alakalı. Tablo bu. Bunu bir taraflara çekmenin anlamanı yok. Geçmişte milletvekili profili çok farklıydı. “Alo filanca adamı işi al, filanca müdürü gönder” gibiydi. Ak Parti hükümeti döneminde bu kavram değiştirildi. Asıl görevi ve amacı yasamayı yapmaktır.” dedi.
KÜRSÜDE DİLE GETİRMEK DOĞRU DEĞİL
Milletvekili Çakır, özellikle muhalefet kanadından gelen meclis kürsüsünde Düzce’nin sorunlarının dile getirilmemesi mevzusuna da açıklık getirdi.
Çakır, “Bunu 10 yıldır söyleniyor da meclis kürsüsünde Düzce’nin sorunlarını muhalefet dile getirir. Bir sıkıntı varsa bunu hangi bakanı ilgilendiriyorsa biz buraya gider, sorunlarını aktırır çözüm ararız. Çıkıp da meclis kürsüsünde Düzce’nin dertlerini anlatacak, ağlayacak pozisyonda değiliz. Belki Düzce’de 10 yıl yapılan yatırımlarla ilgili konuşma yapılabilir. Biz hizmetlerin getirilmesi ile ilgili çalışma yaparız, kürsüye çıkıp da “Düzce’de şunlar yok, yapılmıyor” diye dile getirmememiz doğru değil. Biz Düzce ile ilgili alakalı konuları ilgi merciiye götürüp çözüm arama yolundayız. Kürsüye çıkıp da muhalefet partili milletvekilleri gibi veryansın etme pozisyonunda değiliz.” dedi.
BİRİLERİ BU İŞİ KAŞIYOR!
İl Koordinasyon toplantısında gündeme gelen Akçakoca barajında mahkeme engeli nedeniyle fiili bir çalışmanın başlamaması ile alakalı olarak Çakır, şunları söyledi:
 Çakır, “Orman arazisi ile ilgili bir sıkıntı var. Birileri orada bu işi kaşımaya çalışıyor. Bir ay 3 ay gecikebilir ama Allah izni ile barajı müteahhittin verdiği tarihte bitirmek zorundayız. “dedi.
 İSKİ PROBLEMİNİ ÇÖZECEĞİZ
Çakır, İptal edilen projeler nedeniyle bir türlü çalışmaların başlanmadığı Melen havzası üzerindeki arıtma tesisleri ile alakalı olarak da sorularımızı yanıtladı.
Çakır, “Bakanımız buraya geldiğinde bütün Düzce’nin arıtması ile ilgili DSİ bir proje yapacağını söyledi. önümüzdeki dönemde yeni belediye başkanımızla birlikte bu Düzce’ye bir müjde olacaktır. Hem temiz hem atık suyu ile ilgili çalışma yapılacak. İSKİ’den bize gelen: “Melen’deki su her ne kadar kirlenirse kirlensin, İstanbul’dakinden daha temizdir” son kuraklık Melen’e ihtiyaçlarının daha çok olduğunu gösterdi. Melen, 80’li yıllarda maalesef karşılıksız hibe ettirilmiş bir kaynağımız. Düzce’nin en önemli sorunu İSKİ meselesidir. Bununla alakalı çalışma yapıyoruz. Önümüzdeki yaz döneminde çözeceğimize inanıyorum.” dedi.