BÜTÇEDEN DÜZCE'YE ÖDENEK YANSIMIYOR

Düzce Valisi Vasip Şahin, yeni eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte gündemdeki yerini alan prefabrik okullarla ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Şahin, prefabrike okullarla ilgili sorunların ortadan kaldırılmasının, bütçe imkanlarıyla sınırlı olduğunu dile getirerek, bütçeden Düzce'ye çok fazla pay yansımadığını kaydetti.

 “İlimize düşen pay bizim istediğimiz gibi olmuyor” ifadelerini kullanan Vali Şahin, "Keşke Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçe ödeneğinin tamamını verse de biz de buranın yatırımına başlasak. Türkiye'de sadece Düzce, prefabrike okul sorunu yaşamıyor. Prefabrike noktasında herkes de sorun yok ama başka yerlerde de çok kötü şartlarda eğitim görülen okullar var. Onların da yenilenmesi gerekiyor. Bunların objektif bir değerlendirme içinde yapılması planlanıyor. Biz de Düzce'ye bir an evvel yapılması için kovalamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

"PLANLAMA İLE İLGİLİ SORUNLAR VAR"

Kız Meslek Lisesi'nin yapımı konusunda da çalıştıklarını ifade eden Şahin, lisenin yeri ve planlamasıyla ilgili sorunların olduğunu, bunların halledilmesiyle çalışmalara gelecek yıl başlanacağını bildirdi.
Geçen yıl Milli Eğitim Bakanlığı'nın her ile bir okul verebildiğini söyleyen Şahin, şunları kaydetti:

"Biz Düzce'nin zenginleşmesini, sanayinin ayaklarının üstünde durmasını bekliyoruz. Hayırseverlerden bu işe niyetlenenler var. Ama şu anda kendi maddi imkanlarını henüz toparlayamadıkları için niyetlerini ortaya koyamıyorlar. Önümüzdeki birkaç yıl içinde hayırseverlerimizin girişimleriyle bu sorun ortadan kalkacaktır."

HER OKULA BİR POLİS

Yeni eğitim döneminde okullarda çocukların sürüklenecekleri kötü alışkanlıklarla ilgili alınan önlemlerle ilgili de bilgiler veren Vali Şahin, geçtiğimiz yıl bununla ilgili Milli Eğitim ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün bir proje uyguladığını ve bu projenin bu yılda devam ettiğini ifade etti. ayrıca bu yıl İl Emniyet Müdürlüğü’nün “Her okula bir polis” gibi bir uygulaması da olduğunun vurgusunu yapan Vali Şahin, çocukların korunması için bu gibi çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

"ÇOBANA ÖZEL ÖNLEM ALIYORUZ"

Çoban Dalçık çalışması nedeni ile özellikle Merkez Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin Düzce’ye yaya olarak gitmeleri konusundaki soruya da “O bölgede okul giriş ve çıkışlarında polis ekiplerimiz yoğunlaşıyor ve bir sorun yaşanmaması için trafiğin akışını kontrol ediyorlar” şeklinde yanıt verdi.
Aileler ve öğrencilere de mesaj gönderen Vali Vasip Şahin, ailelerin öğrencileri okula göndermekle yetinmemeleri gerektiğini belirtti. Okula fiden öğrencinin takip edilmesi gerektiğinin altını çizen Vali Şahin, öğrencilerin de verilen emeklerin karşılığını vermelerini istedi.

Haber; R. BAL