1999 yılında yaşanan depremler sonrası Gümüşpınar, Fevzi Çakmak ve Kiremitocağı mahallelerinde oluşturulan  prefabrikler boşaltılacak. Düzce Valiliği boşaltma ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı.

 

Açıklamada Depremin üzerinden on yıla yakın bir zamanın geçmesine rağmen vatandaşların prefabriklerde sağlıksız ve emniyetsiz  koşullar altında yaşamaya devam ettikleri belirtilerek, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nın emri ve depremin olumsuz etkilerinin tamamen ortadan kaldırılması amacıyla prefabriklerin boşaltılması kararı alındığı ifade edildi.

 

Prefabriklerde yaşayanlara gerekli tebligatların yapıldığı ifade edilen açıklamada, 15 Haziran ve 1 Temmuz arasında prefabriklerin boşaltılması istenirken,  bu tarihlere kadar boşaltılmayan yapıların su ve elektriklerinin kesileceği de kaydedildi.

 

Prefabriklerde ikamet edenlerin gerçekten fakir ve yardıma muhtaç olanlarına belirli bir süre için kira ve taşınma yardımı yapılacak. Kiralık ev bulamayanlar geçici bir süre Kiremitocağında bulunan prefabriklerde barındırılacak ama bunlar da zaman içinde boşaltılacak.

 

Valilik açıklamasında, kimsenin sokağa atılıp çaresiz bırakılmasının söz konusu olmadığı ve  vatandaşların iyi niyet, anlayış ve destek beklendiği ifade edilirken, kış gelmeden kiralık bir ev veya barınacak bir yer bulmak için gayret gösteren vatandaşlara Valilik, Belediye ve diğer kurumlar nezdinde gereken yardımların yapılacağı da dile getirildi.