Depremlerin ardından evsiz kalan vatandaşların barınma ihtiyacının karşılanması amacıyla kurulan prefabriklerin aradan geçen dokuz yılın ardından kaldırılması için Düzce Valiliğinin başlattığı süreçte son aşamaya gelindi.

Valiliğin programı çerçevesinde prefabriklerin elektrik ve suyunun kesilmesi ile ilgili takvimin, yarın sabah valilikte yapılacak olan ve konu ile ilgili daire müdürlerinin katılacağı toplantıda belli olacağı bildirildi.

Bu arada öğleden sonra Fevzi Çakmak prefabriklerinde yaşanan elektrik kesintisinin konu ile ilgili olmadığı, söz konusu kesintinin borcu olan abonelere yönelik olarak yapıldığı kaydedildi. Gümüşpınar Prefabriklerinde belediyenin şebekesi olmadığı için belediye tarafından kesinti yapılması söz konusu olmazken, Düzce Belediyesi Su İşleri'nin diğer prefabriklerde kesinti yapılması için henüz bir çalışma içinde olmadığı bildirildi.

Bilindiği gibi, Düzce Valiliği prefabrikleri kaldırmak için yürüttüğü program çerçevesinde öncelikle bir ekonomik durum araştırması yapmış, sosyal güvencesi olan prefabrik sakinlerinin 1 temmuz itibarıyla çıkarılacağını, yardıma ihtiyaç duyacak kadar yoksul ailelerin ise bir süre Kiremitocağı prefabriklerinde misafir edileceğini açıklamıştı. Valiliğin konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kademeli olarak tüm prefabriklerin kaldırılacağı ve taşınacak olanlara yardım yapılacağı de dile getirilmişti.

Prefabrikler ile ilgili çalışmanın bundan sonraki takviminin yarın valilikte yapılacak olan toplantıda karara bağlanması bekleniyor.