Belediye Başkanı Mehmet Keleş’i Düzce'nin göbeğinde yeni akaryakıt istasyonları açılmasına olanak sağlayan imar değişikliği kararını değerlendirdi. “Benim dönemimde şehir merkezine akaryakıt istasyonuna izin verilmeyecek” açıklamasının ardından meclisten geçen bu tartışmalı kararda yanlış anlaşılmaların olduğunu belirten Başkan Keleş, prensip kararından geri adım atmadığını söyledi. Keleş, Düzce merkezi dört nokta ile çerçevelediklerini bu alan dışına akaryakıt ve LPG istasyonu kurulmasına izin çıktığını ifade etti.


PRENSİPLERİM HALA GEÇİRLİ


Keleş, “Düzce’nin merkezinde belirlediğimiz dört nokta içinde akaryakıt istasyonu ve LPG istasyonu vermemek gibi bir prensip kararımız var. Ancak bir yanlış anlaşılma söz konusu olmuş. Bizim bu dört nokta olarak ifade ettiğimiz yerlerden birisi bahsedilen kavşağın üzerine geliyor. Eski otogardaki dönel kavşağımız noktalardan biri, ikinci noktamız Selahattin Olcar Köprüsü, üçüncü kavşağımız Öztürkler Kavşağı, dördüncü noktamızda Kervan Köprülü Kavşağı idi. Bunun içerisinde kalan merkezi alan dört noktanın dışında. Biz yine bu dört nokta içine LGP istasyonu kurmamış oluyoruz.” dedi.


BİRİLERİNE RANT SAĞLAMAK İÇİN RUHSAT VERMEDİK


Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Kiremitocağı Mahallesi’nde eski otogar alanının tamamının belediyeye ait olduğunu hatırlattı ve bu noktayı birilerine rant sağlamak için ruhsat vermediklerinin altını çizdi.


Belediye Başkanı Keleş, “Burası bir vatandaşa verilmiş petrol istasyonu ruhsatı değildir. Burası Düzce Belediyesi mülkünün üzerine konmuş, istasyon ruhsatıdır. Gelecekte Düzce Belediyesi kendisi burada benzin istasyonu kurabilir. Bu da tamamen Düzce Belediyesi'nin ihtiyaçları ile alakalı bir şey. Şehir içinde bir vatandaşa rant sağlamak için benzin istasyonu ruhsatı vermiş değiliz. Geçmişte böyle uygulamalar var. Kalıcı konutlar bağlantı yolunda mesela… Belediye başkanlığı aday adaylığımızdan sonra hızla kurulmuş benzin istasyonları var. Biz böyle bir acelenin telaşın içinde değiliz. Biz sadece gelecekte Düzce Belediyesi'nin kendi akaryakıtını da ihtiyaçlarını karşılayabileceği, merkezi alanın dışında bir arazi. Orası çok iyi bir nokta. Hiçbir şekilde şehir sıkışıklığında olmayan şehrin tamamen arka bölgesinde dere kenarındaki bir alandır. Oraya sadece belediye olarak benzin istasyonu kurulabilir izni çıkmıştır. Tamamı belediye ait.” diye konuştu.


ORASI YİNE YEŞİL ALAN


Keleş, seçimler öncesinde vaad ettiği projeler arasında yer alan “Asar Rekreasyon Projesi“nin eski otogar alanını da kapsaması ve akaryakıt istasyonu için izin verilen yerin yeşil alan gösterilmesine ilişkin ise şunları söyledi.


“Orası yine yeşil alan. Orası petrol istasyonu için çok büyük bir alan. Onun önündeki alan kentsel dönüşüme katıldı. Arka tarafında da bizim Gençlik Merkezi olarak planladığımız alan var. Daha arkasında bakanlığın yaptığı Gençlik Merkezi var. O bölge bizim değişik amaçlarla planladığımız bölgelerden birisi. Tam köprünün başında dört hatta sekiz tane yolun bir araya geldiği alanda benzin istasyonu kurulabilir izni konuldu. Henüz benzin istasyonu da kurmuş da değiliz.”

 

HABER: S. KAŞKIR