Sürenin kısalığı nedeniyle eleştiri konusu olan ve çok sayıda çalışan ve işverenin faydalanacağı SSK ve Bağ Kur prim alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Kabul edilen teklife göre bugün itibarıyla sona eren başvuru süresi 20 gün uzatılıyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Meclis Genel Kurulu’na sunduğu Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi, kabul edildi. Kanuna göre, SSK ve Bağ-Kur'a prim borçları bulunan işveren ve sigortalılar, kanunun yürürlüğe girdiği günden itibaren 20 gün içerisinde başvuruda bulunabilecek.

Ak Parti’nin verdiği önergeyle işveren ve sigortalılara, 20 gün içerisinde yazılı başvuruda bulunmaları halinde, borçlarını 12 aya kadar varan süreyle taksitlendirme imkanı getirildi.

Kanuna göre, prim borcu bulunanlar, peşin ödeme yolunu tercih etmeleri halinde başvuru tarihini takip eden ayın sonuna kadar borç aslının tamamını ve başvurunun yapıldığı ayın sonuna kadar sosyal güvenlik mevzuatının ilgili hükümlerine göre hesaplanan gecikme cezası ve gecikme zammının yüzde 20’sini ödemeleri halinde, borçlarının gecikme cezası ve gecikme zammının kalan yüzde 80’i silinecek. Prim borcunun yüzde 50’sinin 12 aya kadar taksitle ödenmesi halinde ise gecikme cezası ve gecikme zammının yüzde 50’si silinecek.