Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, son günlerin tartışılan konuları ile ilgili iki seminer düzenledi. Seminerlerden önce bir konuşma yapan Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler odası düzce Şubesi Başkanı Kudret Taş, Asgari geçim indirimi uygulamaları ve odanın eğitim çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

Sosyal Güvenlik Prim Borçlarının taksitlendirilmesi ve son değişikliklerin mercek altına alındığı  ilk seminere konuşmacı olarak Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nurten Canbasoğlu katıldı. Canbasoğlu, yasanın af adı ile değil, terkin adı ile anılmasının doğru olduğunu, bu boyutta bir terkinin ilk kez bu yasa ile yapıldığını, borcu olanların bunu bir fırsat olarak görmesi gerektiğini söyledi. Canbasoğlu, uygulama hakkında detaylı bilgi verirken, oda üyelerinin sorularını da cevapladı.

 

Oda toplantı salonunda düzenlenen ikinci seminerde ise, Çalışma bakanlığı İş Güvenliği Uzmanı Ümit Nuri Yangın, iş güvenliği ve risk analizi konusunda bir seminer verdi.  İş güvenliği seminerine katılan  üyelere katılım sertifikası verildi.