24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle düzenlenen Kutlama Programı Gençlik Merkez'ide yapıldı.

Program'a Vali Bülent Kılınç, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Turhan Yazıcı. Belediye Başkanı İsmail Bayram, Rektör Funda Sivrikaya Şerifoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü, İl Müdürleri, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldılar.

Ticaret Meslek Lisesi tarafından hazırlanan Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Programda Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukcu'nun kutlama mesajı okundu.

Düzce Valisi Bülent Kılınç yaptığı konuşmada burada geçmişi hatırladık ve bizlerde emeği olan Öğretmenlerimiz gözlerimizin önüne geldi. Tüm Öğretmenlere saygı ve şükranlarımı sunuyorum eskiden şartlar bu kadar iyi değildi çok daha zordu. Şimdi en fazla ödeneği Devlet'imiz Milli Eğitim'e ayırıyor bu yeterlimi tabiki değil.
Memnuniyet ve şikayetimizi uygun bir şekilde ifade etmemiz gerekiyor dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer'de yaptığı konuşmada Öğretmenlik mesleğinin öneminden söz ederek yanlış eğitilen insanların telafisi mümkün değildir. Çağ açıp çağ kapatan Fatih'in ayağa kalkıp alkışladığı tek insan Öğretmen'dir dedi.

Öğretmenlik mesleğine yeni başlayanlar adına konuşan Gamze Filiz Dalgıç ise yaptığı konuşmada, devraldığımız bu görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıp geleceğe ışık tutacağız dedi.

Emekli olan Öğretmenler adına konuşan Oya İler 1980'li yıllarda Urfa Siverek'de başlayan ve bana ayrılan Ders'in son zili çalıyor artık dedi ve duygu dolu bir konuşma yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından mesleğe yeni başlayan Öğretmen'lerin yemin töreni gerçekleşti. Ardından emekli Öğretmen'lerimize hizmet şeref belgeleri verildi.

24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle düzenlenen program Düzce Merkez Ticaret Meslek Lisesi Öğretmen'lerinin saz korosunun sunumuyla son buldu.