Eski cazibesini yitiren Bolu Dağı Kaynaşlı mevkiini yeniden hareketli günlerine döndürmek amacıyla yapılacak olan yol ve ışıklandırma çalışmaları bu yıl başlaması bekleniyordu. Işıklandırılmasının yapılması ve asfaltının yenilenmesi ile eski cazibeli günlerine kavuşmayı bekleyen Bolu Dağı ile ilgili Milletvekili İbrahim Korkmaz'dan bilgi aldık.

Korkmaz, projenin 2013 yılında bitilmesi gerektiğini ancak bazı teknik sebeplerden geciktiğini dile getirdi.

Teknik problemler söz konusu

Korkmaz, “Benim bildiğim bu çalışma bütün Bolu Dağını kapsıyor. Bolu Dağından Şu andaki ışıklandırmanın olduğu yere kadarki kısımda bir çalışma yapılacak. Bunun yanında yol yeniden asfaltlandırılacak. Ancak ışıklandırılmasında bazı teknik problemler söz konusu. Bunlarda direkler konulacağı yerin trafiği engelleyip engellememesi yönünde. Bolu dağında kış şartları biraz daha zor. Dolayısıyla oraya dikilecek direkler trafiği engeller mi engellemez mi ona bakılacak. Karşıdan karşıya ipler gerilerek çelik halatlar üzerinde sarkıtılan ışıklandırılma olur mu bunun çalışması var.”diye konuştu.

Korkmaz, projenin bu yıl bitirilerek ihalesinin yapılmasını beklediklerini söyledi.

Korkmaz, “ Daha ihale aşamasında değil. Henüz projelendiriliyor. Projenin 2013 yılında kadar yetiştirileceği söylenmişti. Ama bu zamana kadar yetişmedi. Umarım bu sene içerisinde tüm projelendirilmesi biter ve ihalesi yapılır.” şeklinde konuştu.

Haber: S. KAŞKIR