Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Turan, Özlem Yavuz’la Haftaya Bakış programında kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan Hamidiye Mahallesindeki Erkek Yetiştirme Yurdu yerine yapılacak yurt hakkında bilgi verdi.
2014’de Teslim Edilecek
Turan, “ Klasik bir yurt sistemi yerine ev ortamı şeklide bir yer planlıyoruz. Görüşmeler son noktaya geldi. Eski Düzce evleri modelinde bir proje çizildi. Proje Sahipleri haftaya gelecek ve yerleştirme yapacak. 2 Milyon 800 bin TL bir bütçe ayrıldı. Bu yıl kazma vurulacak. 2014’de de teslimi söz konusu.” Dedi.
Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon birimlerinde de yeni bir model uygulanacağını söyleyen Turan, “ ev ortamına geçilecek. Türkiye’de örnek olacak bir alana geçilecek. Mevcut huzurevlerini yatalak yaşlılarımız için rehabilitasyon merkezi olarak kullanılacak. Diğer yaşlılarımızda daha sıcak ortamlarda rahat ettirmek istiyoruz.” Diye konuştu.
“Biz talibiz”
 Turan, yıllardır atıl vaziyette duran Kalıcı işyerlerinin yeniden kamu hizmetine kazandırılmasında Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürlüğü olarak 2 yere talip olduklarını söyledi.
Turan, “ Kalıcı işyerleri için yasal altyapı hazırlandı. Kamulaştırmalar başladı. Valimizin de bu konuda teşvikleri çok. Ankara’da konuyla ilgili sunum yaptık. Çok beğendiler. Genel Müdürlüğümüz de önümüzdeki hafta uzmanlar gönderecekler. Ödenekle ilgili bir sıkıntımız yok. 2 yere adayız. Biri Demetevler biri de Fevzi Çakmak Mahallesinde.   Projelerimiz hazır. Biri özel bir proje, diğeri sosyal hizmetle ilgili. Sosyal hizmet merkezimiz ile ilgili projemizi toplum merkezilerimizin daha büyük hali olacak. Aile hekimleri veriliyordu, her ailemizin bir sosyal hizmet danışmanı olacak.  İnsanların sıkıntılarını anlatacağı bir yer olacak. Aile danışmanlığı gibi. Şuan Karabük ve Kırıkkale’de pilot il olarak uygulanıyor. 2014 sonunda 81 ilde uygulanacak. Bunun içinde kalıcı işyerlerimiz çok uygun bir yer.” Şeklinde konuştu.

Kadına  yönelik şiddet ile ilgili olarak Turan, Düzce’de bugüne kadar 368 tedbir kararı alındığına dikkat çekerek “ Bu ciddi bir rakam” dedi. “Aileye önem veriyoruz” diyen Turan, “Evlilik öncesi çift eğitimi”ni Düzce’de de vermeye başlayacaklarını söyledi.

Haber; S. KAŞKIR