Yardımlar Halka Ulaştırıldı
Taşlı, “ Düzce’deki Kızılay’ın afet merkezi Sinop, Kastamonu, Karabük bolu ve Adapazarı’nı kapsıyor. İlk sel felaketi Sinop’ta gelişti. Batı Karadeniz bölge afet merkezi bütün yardımları yüklenerek Sinop’a gitti.  Sinop’un ardından Samsun’da meydana gelen sel felaketinin Ardından Batı Karadeniz Afet Merkezi Ekipleri Trabzon bölgesine destek vermek amacıyla Samsun’a geçti. Çadır battaniye, mutfak seti gibi büyük afetlere ilişkin malzemelerin yanı sıra içme suyu, ekmek kumanya gibi yardım malzemeleri de Batı Karadeniz Bölgesi Uzman Kadrosu tarafından halka ulaştırıldı.” Diye konuştu.
Düzce Stoku 5 Bin’i Aştı
Van'da yaşanan 7.2'lik depremin ardından stoklarının büyük bir bölümünün boşaldığını belirten Taşlı, başlatılan proje ile bu eksikliğin genel olarak kapatıldığını söyledi.
Taşlı, “Van depreminin ardından Kızılay’ın hemen hemen tüm stokları sıfırlanmıştı. Başbakanımız ve başbakan yardımcımız Beşir Atalay’ın yakından takip ettiği Türk Kızılay’ı Afet Stoklarının yenilemekle ilgili proje acil durum bakanlığı tarafından yürütülüyor. Şuan Türkiye stokları 35 bin çadıra yükseldi. Bu yükselmede Düzce’de en büyük payı alan illerimizden. Düzce’ye baktığımız zaman, bağlı olduğu bölge Türkiye’de en fazla afete maruz kaldığı ve en fazla nüfusun yaşadığı bölge. Düzce’deki stokumuz da 5 bin civarını aştı. Bu da 25 bin kişiyi aynı anda çadır altına alma kapasitesi demek.”dedi.

 

Haber; S. KAŞKIR