Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) kamu-özel ortaklığıyla hayata geçirmeyi planladığı "Eğitim Kampüsleri"nin ayrıntıları netleşmeye başladı. Plana göre, Anadolu, fen, sosyal bilimler ve meslek lisesi gibi okulların bir bölümü şehrin yeni gelişen bölümlerinde oluşturulacak 100 bin metrekare alanlar üzerinde tasarlanacak kampüslere taşınacak.
Kampüs alanına yakın olan bölgelerdeki liselerin bir kısmının kampüse taşınmasının ardından da boşalacak binalar ilk ve ortaokullara tahsis edilecek. Bu sayede küçük yaştaki öğrenciler, evlerine daha yakın bölgelerdeki okullarda eğitim imkanına kavuşacak. Son teknoloji ile yapılan yeni kampüslerde eğitim imkanına kavuşacak olan liseli gençler, eğitim kampüslerine kamu tarafından tahsis edilecek araçlarla ulaşacak.
Düzce’deki liseler
Eğitim kampüsleri projesinin gündeme gelmesinin ardından Düzce’de de uygun alan olarak Gümüşpınar seçildi. Gümüşpınar’da 270 dönümlük arazide yapılması planlanan eğitim kampüsü için fiziki şartların incelemesi yapılırken, kurulacak kampüse, Düzce lisesi, Ticaret meslek Lisesi, Endüstri Meslek ve Teknik lise gibi okullar taşınacak. Projeye göre boş kalan binalar ilk ve ortaokullara verilecek.
Kız meslek ne olacak?
1999 depremlerinden bu yana prefabrik yapıda eğitim veren okullardan biri de kız meslek lisesi. Kız meslek lisesi için yaklaşık 2 yıl önce harekete geçildi ve Şıralık mahallesinde ye alındı. Ancak sorun yer alınmasıyla bitmedi bu kez milli eğitimle TOKi arasında kat fazlalığı yüzünden anlaşma sağlanamayınca projenin uygulanmasına hala geçilmedi. Eğitim kampüsleri projesi soruları da beraberinde getirirken, kız meslek lisesinin bu projeye rağmen yine şıralık mevkiine mi yapılacağı, yoksa kampüsün yapılmasının mı bekleneceği sorulmaya başlandı.

Haber: H. İŞCAN