Başkanlar kendileri göstermenin telaşına düştü
24 Haziran’da Cumhurbaşkanı ve 27. Dönemi Milletvekili Genel Seçimleri için sandık başına gidecek Türkiye’yi 9 ay gibi kısa bir süre sonra yeni bir seçim bekliyor. Milletvekilliği seçiminin yorgunluğunu atan partiler, bu kez yerel seçim heyecanı ile çalışmalara koyulacak. Ancak tekrar başkanlık koltuğuna oturmak isteyen mevcut belediye başkanları şimdiden kendilerini göstermenin telaşına düştü.

Düzce’de projeler kaplumbağa hızında ilerliyor
Genel seçim hareketliliğinin devam ettiği şu günlerde, partilerine destek olmak isteyen yerel yönetimler çalışmalarına hız verirken, belediye başkanları bir yandan da gelecek seçimlerin hesaplarını yapıyor. Bir çok ilin aksine Düzce’de projelerin son dönemde kaplumbağa hızında ilerlemesi belediyelerdeki ‘kaynak’ sıkıntısını ortaya koyarken, bu sıkıntı şenlik ve festival gibi etkinliklerle kapatılmaya çalışılıyor.

Rutin çalışma var, yeni proje yok!
Çoğu projenin sürekli ertelemeye takıldığı Düzce ve ilçelerinde hayata geçirilmesi planlanan bir çok yatırım bulunuyor. Vatandaşlara vaat ettikleri çalışmaları yerine getirmek için 1 yıldan az süreleri kalan belediye başkanları, tekrar aday gösterilme umuduyla genel seçim sürecini 'icraat'larla taçlandırmak istiyor. Bu doğrultuda il genelinde projelerden çok rutin asfalt ve çevre düzenleme çalışmalarının öne çıkması ise 'Yatırım' durgunluğunu gözler önüne seriyor.

Yatırım ilerlemiyor, festivaller peşi sıra...
Her ay Düzce Valisi Zülkif Dağlı başkanlığında yapılan il yatırım koordinasyon toplantısında il ve ilçelerdeki projeleri masaya yatırılan belediyelerin bazılarının yüklü borçlar nedeniyle bütçe kıskacında olduğu konuşulurken, bu sancılı süreçte halk odaklı sosyal programlara ağırlık veriliyor.

Başkanların zor sınavı
Öte yandan tüm belediye başkanlarının AK Parti'den seçildiği Düzce'de iktidarın, 2019 yılı mart ayındaki seçimler öncesinde başkanları mercek altına alacağı biliniyor. Tüm belediyelerin performansını yıllık olarak zaten ölçen AK Parti, yerel seçimlere yönelik farklı bir çalışma yürütecek.
Belli kriterler çerçevesindeki sıkıntı ve sorun tespit edilen belediye başkanları uyarılacak, beklenen düzelme olmazsa belediye ile ilgili son karar verilecek.

Haber: C.ÜSTÜNER