Düzce'de uzun süredir varolan çöp sorununun, yine yapımı uzun süredir gündemde olan katı atık depolama tesisi ile son bulması planlanıyor. Yer noktasında yaşanan sıkıntılar nedeniyle yapımı sürekli ertelenen ve son olarak Yığılca'nın Hecinler Köyü mevkiinde yapılması planlanan tesis için çalışmalarda son aşamaya gelindi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik, Düzce'de en büyük sorunun katı atık ve arıtma sorunu olduğunu hatırlattı ve çalışmalarda sona yaklaşıldığını belirtti. Çelik, "Projenin ihalesi yapıldı. Bizim il olarak en büyük sıkıntımız katı artık ile ilgili sorunun çözülmesi ve arıtma tesisleriydi. Arıtma tesisleriyle ilgili çalışmaları İSKİ yürütüyor. Cumayeri, Yığılca ve Kaynaşlı'ya 3 tane daha arıtma tesisi yapılacak. Onun da çalışmaları bakanlıkta bitti. Bu yıl içinde ihale edileceğini düşünüyoruz" dedi.

Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz ise, “Belediye tarafından katı depolama tesisi için bir yer tespit edildi. Bununla ilgili olarak ÇED raporu alındı. Şuan biz de bu çalışmaların içindeyiz. Çöpümüzü yine konrollü şekilde vahşi depolama sistemiyle yeni yer açılıncaya kontrol altında depolamaya devam ediyoruz“ diye konuştu.

Alt yapı çalışmaları hakkında da bilgier veren Korkmaz, “Kanalizasyon olmayan bir kaç semtimiz var. Bunları için iller bankası ihalesini yapıyor. Bu yıl tamamlanacak. Alt yapıdaki asıl heefimiz arıtma tesisi. Onun da projesi hazır. İhalesi DSİ tarafından yapılacak. O da yapılırsa Düzce'mizin arıtma problemi çözülmüş olacak. Bölgede arıtma tesisi olmayan yer kalmayacak ve köylerimiz de bu tesislerde yararlanabilecek“ şeklinde konuştu.

Haber; C. ÜSTÜNER