Bakan yardımcısının projeden haberi yok
Gölyaka'nın Hacıyakup Köyü'nde termal otel olarak büyük paralar harcanarak yapılan ancak bir süre sonra iş yapamaz duruma gelen Eftenia Otel'in Düzce'ye rehabilitasyon merkezi olarak kazandırılması için başta Vali Adnan Yılmaz olmak üzere yapılan girişimler sonuca ulaşmayı bekliyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in otelle ilgili hazırlanan rapora onay vermesi beklenirken, Düzce'ye önemli bir getirisi olması beklenen projeyle ilgili yapılan son açıklamalar hem bakanlık hem de siyasiler nezdinde “bilgi eksikliğini” gösterdi. Partisinin programı için Düzce'ye gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan'ın projeden haberinin olmadığı ortaya çıkarken, Milletvekili Fevai Arslan'ın ise raporun son durumu hakkında bilgi sahibi olmadığı görüldü.
3 aydır karar aşamasında
Eftenia Otel’in Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına devri konusu 3 aydır karar aşamasında. Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan’ın partisinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği panele katılmak üzere Düzce’ye gelmesiyle konu yeniden gündeme geldi. Geçtiğimiz Kasım ayı sonunda Düzce’yi ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, uzun süredir atıl durumda olan Eftenia Otel’de incelemelerde bulunmuş, rehabilitasyon merkezi yönünde kullanılabilecek olan otelle ilgili kararın hukuki, teknik ve mali açıdan rapor düzenlendikten sonra bir hafta içinde verileceğini bildirmişti.
Gündeme alacağım
Otelin akıbetiyle ilgili bilgi almak istediğimiz Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan, yıllardır atıl durumda kalan otel için bakanlığın hazırladığı raporla ilgili kendisinin bilgisinin olmadığını belirtti. Hazırlanan raporla ilgili olarak Asan, Ankara’ya döndüğünde gündeme alarak bir bilgi vereceğini söyledi. AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu da bakan yardımcısını konuyla ilgili bilgilendireceklerini dile getirdi.
Son durumdan bilgim yok
Milletvekili Fevai Arslan ise “Benim bilgim dahilinde olan kısım raporun hazırlanıp bakanımıza sunulacağı yönündeydi. Bakanımız çok yoğun gündemle çalışmakta. Son durum nedir onunla ilgili bir bilgim yok” dedi. 

Haber: C. ÜSTÜNER