2012 yılı 3. Dönem değerlendirmesinin yapıldığı il koordinasyon kurulu 2012 yılı 4. Dönem toplantısı Vali Adnan Yılmaz başkanlığında yapıldı.
Toplantıda yapılan sunumlarda ağırlıklı olarak projelerin 2013 yılında başlanacağı bildirildi.
Yılmaz, 2012 yılı 3. Dönem sonu itibariyle Düzce’de toplam 261 proje uygulandığını bu projelerin toplam değerinin 5 milyar 799 milyon 171 bin 789 TL olduğunu, 3. Dönem itibariyle 129 milyon 632 bin 636 TL harcama gerçekleştiğini bildirdi.
Yılmaz’ın konuşmasının ardından Düzce'de yapılan çalışmaları anlatmak için bölge ve il müdürleri  tek tek söz aldı.
Projeler ne durumda?
Karayolları 4. Bölge Müdürü Abidin Yeşil, Bolu dağı Kaynaşlı üst yapı ve aydınlatma projesinin onaylandığını 2013 yılında da yapım aşamasına geçmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Yeşil ayrıca  Yığılca yolunun 3 kısım halinde ihale edildiğini 7 ve 11. Km’lerde çalışmaların devam ettiğini söyledi.
Söz alan Akçakoca belediye başkanı Fikret Albayrak, Karadeniz sahil yolunun önemli bir bölümünden biri olan Akçakoca Sapağı melen ağzındaki kısmında 2 yıldır bir çalışmanın yapılmadığını projenin ne aşamada olduğu sordu.
Yeşil de “Şuan içinde proje ihalesi yapıldı. Önemli bir proje viyadük ve tüneller var. Ancak projesi tamamlandığında belli olacak. Projesi bittiğinde yapımla ilgili çalışmalara başlanacak.”şeklide cevap verdi.
Melen ihale sürecinde sıkıntılar var
 Dsi 5. Bölge Müdür yardımcısı Mahmut Yüzer, yaptığı sunumun ardından soruları yanıtladı. Efteni gölünü son durumu hakkında bilgi isteyen Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik’e Efteni Gölü’nün çevre yönetim planının yeni onaylandığını 2013 yılında ihalesini yapmayı hedeflediklerini söyledi. Akçakoca barajı ile ilgili olarak bilgi isteyen Akçakoca Belediye başkanı Fikret Albayrak’a da “ yatırım programına girdi. ihale çalışmalarımız devam etmekte yıl sonuna kadar ihale ederek önümüzdeki yıl yapımına başlamayı hedefliyoruz.”şeklinde cevap verdi.
Dsi 14. Bölge Müdür Yardımcısı Erdinç Erbil, daha önceki il koordinasyon toplantılarında dile getirdiği büyük melen ihale sürecinde yaşanan sıkıntıları yineledi.
 Erbil, “Büyük melen ihale sürecinde talihsiz bir dönem yaşanmaktadır. 13 aydan beri devam etmektedir. İki defa ihale kurumunda itirazlar gerçekleşti. Maalesef ikinci kez ertelendiğini ifade ediyorum. İnşallah en kısa zamanda kesin bir sonuç çıkar ve ihalemiz devam eder.”şeklinde konuştu.
 Atık su arıtma tesisleri hakkında bilgi veren Erbil şöyle konuştu:
“Melen suyu havzası koruma kurulumuz adı altında 8 yıldır yürüttüğümüz projelerin hayata geçirilmesi konusunda bölgemizin çalışmaları aynı. Cumayeri, Kaynaşlı ve Yığılca atık su arıtma tesisleri projeleri DSİ genel müdürlüğümüze iletilmiştir. Müdürlüğümüzün bünyesindeki İçme suyu arıtma dairesi 2 aylık süreç içerinde bu projeleri tetkik etmektedir. Cumayeri ile düzce içerisindeki ishale hattının İSKİ tarafından gerçekleşmektedir. Bu projelerimiz incelemektedir ancak bazı revizyonlar gerekmektedir. Bu proje revizyonları için ödenek tahsisi yapıldı. Cumayeri’nden melen kadar atık su hattı ve terfi hattına ilişkin çalışmalar devam etmekte ayrıca iski tarafında 2 km olarak düşündüğümüz bir tünel çalışması yapılması planlanmaktadır. Sonuç olarak bu projeler tamamlanarak ihalesi gerçekleşecek.”
 Vali Adnan Yılmaz da arıtma tesislerinin büyük önem arz ettiğini ve biran önce hayata geçirilmesi gerektiğini ifade ederek ne zaman proje aşamasından çıkıp ihale aşamasına geçileceğini sordu.
 Erbil’de Ankara’ya giderek konuyla ilgili bir rapor hazırlayıp kendisine sunacağını bildirdi.
Beşiktaş Kurugöl’e geliyor
Orman Bölge Yardımcısı Ahmet Özacar da son günlerde gündemde geniş yer bulan Beşiktaş’ın Kurugöl’de yapmayı planladığı tesis ile ilgili yaptığı açıklama ile son noktayı koydu.
 Özacar, “Kurugöl önceden mesire alanıydı. Bakanlığın yeniden yapılandırmasıyla tabiat parkı halinde dönüştürüldü. Burası için uzun süreli gelişme programı yapımına başlandı. önümüzdeki 1 ay içinde bu plan tamamlanarak. Bu planın tamamlanmasıyla işletmecilik ihalesi yapılacak. Şubat ayında Beşiktaş’ın talebiyle açık usül ihalesi yapılacak. Şubat ayında ihalesi yapılmış olur. Onlarda doğaya uyumlu bir proje hazırlamışlar. Geçtiğimiz hafta ziyaret ettiler ve projeyi bize gösterdiler. ” derken BJk’nın Düzce’ki tescihini de bir sapma olup olmadığı sorusuna da “ böyle bir durum yok. Düzce’de bu projeyi mutlaka yapmak istediklerini bildirdiler. “dedi.
Vali Adnan yılmaz Fenerbahçe’nin Topuk Yaylasında yapmış olduğu tesisin Düzce’ye katkılarını vurgulayarak biran önce hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirerek “tesisin buraya yapılmasıyla döviz yurtdışına gitmez, buraya gelir” dedi.
Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme 8. Bölge Müdürü Bülent Mesci, Akçakoca’daki balıkçı barınağının çet raporunun ihalesinin yapıldığını batısına mendirek ilave edileceğini belirtti.
 Bölge müdürünün açıklamasının ardından Akçakoca kaymakamı ve belediye başkanı balıkçı barınağı nedeniyle kıyılarda meydana gelen yıpranmaya dikkat çekerek,  kaygılarını dile getirdi.
 Vali Adnan Yılmaz da masa üstünde yapılan bir proje yerine mahalli idarecilerin görüşlerinin alınması gerektiğini belirterek “uzman ekipler tekrar kaymakamımız ve belediye başkanımızla beraber önümüzdeki yılları da kurtarabilecek şekilde tekrar incelme yapsınlar” dedi.