Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Teknik Destek ve Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında bugün Valilik toplantı salonunda bir toplantı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıya başta Vali Vasip Şahin olmak üzere Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük, il müdüleri ve davetliler katıldı. Toplantıda konuşan Vali Vasip Şahin, marka organizasyonu ile yerelde tespit şeklinde bir politika izleneceğini ifade etti.

Vali Şahin, “Ajansların hedefi bölgesel kalkınmayı sağlamak. Daha önce bunun Devlet Planlama Teşkilatı yapıyordu. Ama ayağı yere tam basmayan bir uygulama gibi görünüyordu ve kalkınma ajansları kuruldu. Bu ajanslara sadece Valilik değil, ilin Belediye Başkanı, İl Genel Meclis Başkanı, Ticaret Sanayi Odası Başkanları da dahil edildi. Bunun sebebi ise seçimle gelen kişileri yereldeki sorunları daha iyi analiz etmesi olarak görülüyor. Bu ajanlar vasıtası ile daha ilerilere ulaşacağız. Zaten bölgeniz kalkınmaya alışık kalkınmayı hedefleyen bir bölge. Daha hızlı ilerleyeceğiz.” dedi.

25758

Vali Şahin'in konuşmasının ardından Kalkınma Ajansı Proje Uygulama Uzmanı Şevket Kırıcı, teknik destek ve doğrudan destek programı hakkında bilgiler verdi.

Marka'nın uyguladığı bu programın toplam bütçesinin 400 bin TL olduğu ve proje başına 15 bin TL verileceği öğrenildi. Ayrıca başvuracak kişilerin gerekli şartları yerine getirmesi gerekiyor.

Haber, R. BAL