Dünya Ormancılık Günü nedeni ile organize edilen fidan dikimleri çerçevesinde Beyköy'de bulunan birinci organize sanayi bölgesine fidan dikimi gerçekleştirildi. Fidan dikimine Vali Bülent Kılınç, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, İl Emniyet Müdürü Ali Gezer, Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, DSİ Müdürü Beşir Özcan, Çevre İl Müdürü Oğuz Bayezıt, Köy halkı ve öğreciler katıldı.
Vali Kılınç:"Şükredelim ki Düzce ülkemizin en yeşil illerinden birisidir. Ancak şehir merkezi civarında ise ağaç bakımından zayıfız. Ağaçlandırılacak çok fazla yerimiz var. Ormancılık Haftası nedeniyle fidan dikimi yapmak istedik. Yöre olarak da ağaçlandırmayı düşündüğümüz OSB’yi tercih ettik. Çocuklarımıza ağaç sevgisini aşılamak için sembolik de olsa fidan dikimi gerçekleştiriyoruz. Ağaçlarımız inşallah 5 sene sonra büyüyecek ve bizden sonra gelenlerin içi açılacak” dedi.
Fidan dikimi sırasında tekerlekli sandalyeli bir gencinde ağaç diktiğini gören Belediye Başkanı İsmail Bayram, engelli gence yardım etti. Belediye Başkanı İsmail Bayram: " Kent Konseyi toplantısında böyle bir karar almıştık. OSB’de fidan dikimi faaliyetini görünce biz de katılmak istedik. Birçok boş alanlarda Belediye olarak ağaçlandırma çalışmaları yapacağız. Özellikle yeni mahalle olan bölgelerde yapacağız. Yeşilin artması çok güzel ancak korumasını ve artmasını sağlamamız gerekiyor. Çocuklarımızın da ağaçlandırmaya karşı isteklerinin arttırılması için bu tür çalışmalar önemlidir” dedi.