Muhalefet partisine açılışta yer ayrılmadı. Düzce Belediyesi Hizmet binasının açılış töreninde protokol arasında yaşanan yer krizi de büyük yankı uyandırdı.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Zekeriya Tozan Düzce Belediyesi'nin yeni binasının hizmete açılması için düzenlenen törende protokol de yaşanan yer krizini eleştirdi. Tören başlamadan protokolde kendilerine ayrılan yerleri almak için gelen davetliler arasında CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, CHP Merkez İlçe Başkanı, Demokratik Sol Parti Düzce İl Başkanı Hasan Işık'ta vardı. Davetli olmalarına rağmen protokolde yerlerinin olmadığı görün CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan ve DSP İl Başkanı Hasan Işık açılışı protesto ederek terk ettiler.

Görevlilerce de kendilerine bir yer verilmediğini söyleyen Tozan, “ Yanımda CHP Merkez İlçe Başkanım ve Demokratik Sol Parti İl Başkanı Hasan Işık ile birlikte tören alanına gittik. Çünkü davet edilmiştik. Bizlere bir yer ayrılması gerekliydi. Doğrusu da buydu bu önemli bir açılış ve önemli bir organizasyondu. Bakanımızın geldiği bir açılıştı. Tören alanına gittiğimizde bizim yerlerimizin dolu olduğunu ve görevlilerin ise bize oturacak yer bulamadıklarını gördüm. Görevlilere sordum bizim yerlerimiz yok mu diye bu iş ile ilgilenen hanımefendiler bize ait yerlerde başkalarının oturduğunu ve onları kaldıramayacaklarını söylediler. Ben açılışta tıpkı Belediye'yi yönetmekten aciz bu zihniyetin, bir açılışta organizasyon yapamadıklarını gördüm. Böyle bir olayın içinde olmamamız gerektiğin farkettim. Protesto edip oradan ayrıldım” şeklinde konuştu.