Ramazan ayının gelmesi ile birlikte silahlı kutlamalara ilişkin endişeler yeniden gündeme geldi. Başta Düzce Valisi Bülent Kılınç olmak üzere, Ak Partı Milletvekili Celal Erbay, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Düzce Barosu Başkanı Ali Dilber ve Düzce Müftüsü Alaaddin Gürpınar,silahlı kutlamalara son verilmesine ilişkin mesajlar verdiler.

Düzce Valisi Bülent Kılınç, silah atma neticesinde yaralananlar hatta ölenler olduğunu, silah atmanın erkekliğin bir göstergesi değil, magandalık olduğunu söyleyerek, kutlamaların silahsız yapılmasını istedi.

Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay ise, Türk milletinin silahı vatanın bağımsızlığı dışında kullanmadığını, silahlı kutlamaların sonradan ortaya çıkan kötü bir adet olduğunu belirterek onaylamanın mümkün olmadığını ifade etti.

Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise, sadece Ramazanda değil, düğün sünnet gibi ortamlarda da bu tip kutlamaların yapılabildiğini, bunun islam anlayışı ile bağdaşmayan ne idüğü belirsiz bir adet olduğunu ve kaldırılması gerektiğini söyledi.

Düzce Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Funda Sivrikaya Şerifoğlu ise, güzelliklerin silahla kutlanmaması gerektiğine vurgu yaparak, annelere bu ramazanda silahların kılıflarından çıkmaması için gayret gösterme çağrısında bulundu.

Düzce Barosu Başkanı Ali Dilber ise, konunun hukuki boyutuna değinerek, Aynı zamanda suç olan bu batıl faaliyetin kalkması gerektiğini belirtti. Dilber, suçun her zaman suç olduğunu söyleyerek böyle bir niyeti olanların vaz geçmesini istedi.

Düzce Müftüsü Alaaddin Gürpınar ise, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu dile getirerek, bu mübarek ayda sosyal yardımlaşma duyguların ın ön plana çıkması gerektiğini, Ramazan ayının bu özelliğini zedeleyecek silah atma eyleminden vaz geçilmesi gerektiğini söyledi.

En Özlü Mesajı ise Anıtpark'ta rastladığımız Esra adındaki küçük kız  verdi. “Lütfen büyükler Silah atmayın”