Düzce’de görev yapan idareci ve personele protokol yönetimi, etkili iletişim, beden dili ve diksiyon gibi pek çok konudan oluşan protokol yönetimi eğitim dersleri bu sabah Düzce Valiliği’nde gerçekleştirilen açılış toplantısı ile başladı. 29-30 Kasım tarihlerini kapsayan eğitim programının ilk gününe, Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve Yardımcısı Hasan Bağcı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri ve Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Genel Müdürü Prof. Dr. Ender Aslan katıldı.

“Biz buraya öğrenci olarak girmekte bile zorlanmıştık”
Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü ile bu yıl ikincisi yapılan eğitim hakkında konuşan Düzce Valisi Zülkif Dağlı, şu ifadelerde bulundu:

“Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitümüzle bu yıl itibariyle ikinci etkinliğimizi yapmış oluyoruz. Birinci etkinliğimizi üniversitemizin salonunda gerçekleştirmiştik. Bu etkinliğimizi iki gün sürecek şekilde yapıyoruz. Ben de 2002-2003 yılında Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitü’nün öğrencisiydim. Bu enstitü farklı. 7-8 ay önce genel müdürümüzle yaptığımız görüşmede burada yapılan aktivitelerin çok daha fazla arttığını gördük. 2002 yılında biz buraya öğrenci olarak bile girmekte zorlanmıştık. Ama şimdi Anadolu’ya açıldığını, gönül coğrafyamıza açıldığını, öğrencisine ve kamu bürokrasisine açıldığını, yer aldığını görmüş olduk. Bu da gerçekten memnuniyet verici.”

Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Kurumu tarafından verilecek protokol yönetimi eğitim programı kapsamında Düzce’de görev yapan yönetici ve personele TRT Spikeri Fulin Arıkan ve Emekli Kıdemli Albay Nurdan Bezik katılımcılara deneyim ve tecrübelerini aktaracak.

Haber: Ö.YILMAZ