10 ve 16 Mayıs Engelliler Haftası sebebiyle düzenlenen farkındalık etkinliklerine bir yenisi daha eklendi.



Düzce İl Müftülüğü Engelliler Koordinatörlüğü’nde hayata geçirilen “Engelleri kaldıralım” isimli çalışmada Düzce Protokolü’nün birçok önemli ismi kamera karşısına geçti.



Toplum olarak engelleri kaldırma çağrısında bulunulan çalışmaya, AK Parti Düzce Milletvekilleri Ayşe Keşir ve Fahri Çakır, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Barolar Birliği Başkanı Av. Azade Ay, İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Günal, Düzce İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Düzce İl Müftüsü Hüseyin Can ve kurum müdürleri katılım gösterdi.



Engelliler Haftası için farkındalık oluşturan videoda, protokol üyeleri kamera karşısında, işaret dilini kullanarak, mesajlar verdi.



“Engelsiz bir dünya için sen de çalış”, “Bizler de engelli olabiliriz”, Engelli insanlara saygı, insanlığa saygıdır”, “Engelli olmak zorsa, engellilere engel olma” gibi birçok mesaj verilen video hakkında konuşan Düzce İl Müftülüğü Engelliler Koordinatörü Mustafa Akbaş şunları söyledi:



“Engellilerimizin sorunları sadece bir gün ve haftada değil sürekli ele alınmalı gündemde tutulmalıdır. Toplumda fırsat eşitliği bütün bireyler için sağlanmalıdır.”

Haber: İ.İ.AYDOĞDU